Ιταλίδα πλήρωσε τη μαφία να σκοτώσει τον εραστή της - Τον βρήκαν «τσιμεντωμένο» σε βίλα μετά από χρόνια

Ιταλίδα πλήρωσε τη μαφία να σκοτώσει τον εραστή της - Τον βρήκαν «τσιμεντωμένο» σε βίλα μετά από χρόνια Facebook Twitter
Το σημείο στη βίλα όπου βρέθηκε τσιμεντωμένος ο εραστής της 64χρονης
0

Μια 64χρονη γυναίκα φέρεται να προσέλαβε τέσσερις εκτελεστές της μαφίας της Σικελίας για να σκοτώσουν τον πρώην εραστή της που της είχε κλέψει τα κοσμήματά της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δολοφόνοι, έθαψαν τον άντρα σε τσιμέντο, ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Το θύμα, ο Lamaj Astrid, ένας 41χρονος αλβανός υπήκοος, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2013. Έξι χρόνια αργότερα, μια έρευνα στη Σικελία από εισαγγελείς κατά της μαφίας οδήγησε στην ανακάλυψη του πτώματος που ήταν σε τσιμεντένια κολώνα σε μια βίλα στο Senago, στην ηπειρωτική χώρα.

Το σώμα του άνδρα βρέθηκε τον Ιανουάριο, ενώ η βίλα ανακαινιζόταν, αλλά οι αρχές αποκάλυψαν τα νέα την Παρασκευή.

 

Οι τέσσερις  δολοφόνοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Σικελία, συνδέονταν με μια ισχυρή οικογένεια μαφίας από το Riesi, στην Caltanissetta. Κατηγορούνται για δολοφονία και απόκρυψη πτώματος.

Αφού έμαθε για την ανακάλυψη του πτώματος του πρώην εραστή της, η γυναίκα επιχείρησε να διαφύγει από το αεροδρόμιο της Γένοβας, αλλά η αστυνομία τη συνέλαβε πριν φύγει.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, η γυναίκα δεν μπόρεσε να δεχτεί τον χωρισμό τους και δεν είχε συγχωρήσει τον άντρα για το ότι είχε κλέψει μερικά από τα κοσμήματά της. Αναφέρεται ότι αποφάσισε να πάρει εκδίκηση επικοινωνώντας με μια ομάδα μαφιόζων που ήξερε στη Σικελία και τους πλήρωσε  για να οργανώσουν τη δολοφονία.

«Η γυναίκα είχε σημαντικές επαφές στη μαφία Riesi», δήλωσε ένας διοικητής της αστυνομίας στην εφημερίδα La Repubblica. 

«Η πράξη της ταφής σε τσιμέντο ήταν μια πολύ συνηθισμένη πρακτική από τη σικελική μαφία», δήλωσε ο Σαλβατόρε Λούπο, καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Παλέρμο και ειδικός στην ιστορία της λεγόμενης Κόζα Νόστρα της Ιταλίας.

«Είναι μια πρακτική που βοηθά στην απόκρυψη του εγκλήματος γιατί αν δεν βρεθεί πτώμα, οι αστυνομικές έρευνες επιβραδύνονται», δήλωσε ο Λούπο. «Άλλες φορές, όμως, η μαφία θέλει να βρεθούν τα πτώματα για να στείλει ένα μήνυμα. Εάν ένα θύμα πιστεύονταν πως είχε μιλήσει με την αστυνομία για τη μαφία, δολοφονούνταν και μια πέτρα τοποθετούνταν στο στόμα του. Εάν, αντιθέτως, το θύμα είχε κλέψει χρήματα ή ήταν άπληστο, οι δολοφόνοι έβαζαν χαρτονομίσματα στα γεννητικά όργανα του», λέει ο ιστορικός.

Μέχρι σήμερα εκτιμάται πως υπάρχουν εκατοντάδες θύματα της μαφίας των οποίων οι σοροί δεν έχουν βρεθεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ