Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια

Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια Facebook Twitter
EPA
1

Ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, όπως κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.


«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο (πρόεδρος Νικολάς) Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα Σανταντέρ ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν και μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας επιχειρούν να μπλοκάρουν τις φάλαγγες των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία και έρχονται σε σύγκρουση με τους κατοίκους. 

Ένας από τους νεκρούς ήταν ένα παιδί μόλις 14 ετών.


«Οι δύο θάνατοι είναι αποτέλεσμα της καταστολής των στρατιωτικών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν. Και οι δύο σκοτώθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι», δήλωσε ο Ολναρ Ορτίθ, ακτιβιστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Foro Penal, που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Καράκας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Μεγάλοι άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά σκοτώνονται από το καθεστώς Μαδούρο, τόνοι φαρμάκων και φαγητού κατάσχονται ή καίγονται......ο Αλέξης και ο Παπαδημούλης στο πλευρό του Μαδούρο. Και όλα σας φαίνονται καλά και αθώα. Πρόοδος, αριστερά. Καληνύχτα.