Το Ιράν κατηγορεί Ελλάδα και Ιταλία επειδή δεν αγοράζουν το πετρέλαιο του

Το Ιράν κατηγορεί Ελλάδα και Ιταλία επειδή δεν αγοράζουν το πετρέλαιο του Facebook Twitter
ΕPA
0

O υπουργός Πετρελαίου του Ιράν κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα και την Ιταλία επειδή δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, παρά την εξαίρεση στο εμπάργκο για τις δύο χώρες που έχουν ανακοινώσει οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό, οι δύο χώρες δεν έχουν αιτιολογήσει την απόφαση τους στην Τεχεράνη. 

Ελλάδα και Ιταλία, όπως και άλλες 6 χώρες (Τουρκία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν) έχουν εξαιρεθεί από τις κυρώσεις στον ενεργειακό και οικονομικό τομέα που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο Ιράν, κάτι που τους επιτρέπει να αγοράζουν πετρέλαιο από εκεί. 

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν εκτός από την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Μπιγιάν Ζανγκανέ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. 

«Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν εξαιρεθεί από τις ΗΠΑ, αλλά δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο και δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας», πρόσθεσε. 

Ο Ζαγκανέ πρόσθεσε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι πιο επιβαρυντικές για τη χώρα του από τον πόλεμο με το Ιράκ τη δεκαετία του 1980, όμως η Τεχεράνη δε θα επιτρέψει την εκμηδένιση των πετρελαϊκών εξαγωγών της. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ