Απεργία την Πρωτομαγιά

Τη βίασαν, την εκπόρνευσαν, σκότωσε έναν από αυτούς: τώρα κινδυνεύει με ισόβια

0

Η ζωή μόνο γενναιόδωρη δεν υπήρξε με τη Cyntoia Brown: είναι ένα κορίτσι που ως παιδί έζησε με μια απολύτως ακατάλληλη μητέρα, δόθηκε σε ανάδοχες οικογένειες από τις οποίες προσπαθούσε να ξεφύγει και μέχρι τα 16 της είχε πέσει θύμα βιασμού και εκπόρνευσης.

Κατέληξε να μένει με τον μαστροπό της σε ένα ξενοδοχείο, να πλαγιάζει μαζί του και με όσους πελάτες της έφερνε, πολύ συχνά σημαδεύοντας την με όπλο κι όταν αποπειράθηκε να αποδράσει από το κολαστήριό της, την απήγαγε ένας 43χρονος στο Τενεσί.

Όπως πολύ γρήγορα διαπίστωσε η αστυνομία, το σπίτι του απαγωγέα της ήταν γεμάτο με όπλα. Τον σκότωσε με ένα από αυτά και φεύγοντας πήρε μαζί της το πορτοφόλι του και κάποια από τα όπλα που υπήρχαν στο σπίτι του. Μην έχοντας πού αλλού να στραφεί και ενώ βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση με όσα της είχαν συμβεί, επέστρεψε στον μαστροπό της.

Ως "λάφυρο" του έδωσε το πορτοφόλι που απέσπασε από το θύμα της. Πολύ γρήγορα η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της τότε 16χρονης, τη συνέλαβε και πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης.

Μικρή, αλλά ουσιαστική λεπτομέρεια: ακριβώς επειδή η μητέρα της νεαρής γυναίκας υπήρξε εθισμένη στο αλκοόλ, όταν την κυοφορούσε, το κέντρο ομιλίας στον εγκέφαλο της Cyntoia έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, γεγονός που για καιρό εξηγούσε την προβληματική ομιλία της και τη δυσκολία στο να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τον εαυτό της μιλώντας.

Αυτό άλλωστε της δημιούργησε και σοβαρά μαθησιακά προβλήματα τα οποία εντάθηκαν, όταν η μητέρα της στέρησε τη δυνατότητα να πάει σχολείο. Πριν από 13 χρόνια, η Cyntoia κατηγορήθηκε για φόνο Α' βαθμού και διακεκριμένη ληστεία. Σήμερα, είναι 29 χρονών. Θεωρείται πρότυπο κρατούμενης, τέλειωσε το σχολείο, πήρε πτυχίο και έκανε μεταπτυχιακό μέσα στη φυλακή, είδε τη ζωή της να γίνεται ντοκιμαντέρ και άπειρα άρθρα να γράφονται για όσα κατάφερε μέσα σε περιβάλλον εγκλεισμού και συναναστροφής με παραβατικά στοιχεία.

Όμως, παρ' όλα αυτά και παρά τη σοβαρή υπερασπιστική γραμμή που τη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, τα ισόβια είναι ακόμη ανοιχτά ως ενδεχόμενο. Η υπόθεση της θα ανοίξει ξανά τον προσεχή Αύγουστο και όπως λέει πλέον και η ίδια, ελπίζει ότι η δουλειά και οι αγώνες της δεν θα πάνε χαμένοι. «Τώρα ξέρω πώς να υπερασπιστώ τη ζωή μου και θα το κάνω μέχρι να δικαιωθώ», λέει.

Η ιστορία της έγινε viral και η δικαστική της περιπέτεια έχει συγκινήσει τόσο την παγκόσμια κοινή γνώμη όσο και αρκετές διασημότητες μεταξύ των οποίων η Rihanna, ο King James και άλλοι, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει καμπάνια μέσω διαδικτύου, ζητώντας πλέον από την Πολιτεία και τα δικαστήρια του Τενεσί να απονείμουν χάρη σε μια γυναίκα που δεν της χαρίστηκε τίποτα.

Αντιθέτως, η μητέρα και οι μαστροποί της απέσπασαν την παιδική της ηλικία και την εφηβεία και η αγωνία της να υπερασπιστεί την ίδια της τη ζωή, της στοίχισε τα περισσότερα της χρόνια ως ενήλικας μέσα στις φυλακές...

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ