Ο Τραμπ αισθάνεται δικαιωμένος από τη χαμηλή δημοτικότητά του στην Ευρώπη

Ο Τραμπ αισθάνεται δικαιωμένος από τη χαμηλή δημοτικότητά του στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ερμηνεύει θετικά την χαμηλή δημοτικότητά του στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως «δεν θα έκανε σωστά τη δουλειά του» αν ήταν δημοφιλής στην Ευρώπη.

«Δεν εκλέγομαι από Ευρωπαίους. Εκλέγομαι από Αμερικανούς - από τους Αμερικανούς φορολογούμενους», δήλωσε χθες ο μεγιστάνας, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει μετατρέψει τη θέση «Πρώτα η Αμερική» σε ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της κυβέρνησής του, κατηγόρησε τα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γερμανία ότι δαπανούν πολύ λίγα για την άμυνα κι εκμεταλλεύονται τις ΗΠΑ στο εμπόριο.

Τόνισε ακόμη πως πιστεύει ότι η δική του ποικιλία λαϊκιστικού πολιτικού λόγου θα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη εάν ο ίδιος επιδίωκε να την προωθήσει στην Γηραιά Ήπειρο.

«Θα μπορούσα να είμαι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ευρώπη», είπε ο Τραμπ. «Θα μπορούσα να διεκδικήσω οποιοδήποτε αξίωμα, αν ήθελα. Αλλά δεν το θέλω. Θέλω ο κόσμος να μας μεταχειρίζεται δίκαια, και δεν το κάνει», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν ένα άρθρο του Μιτ Ρόμνεϊ, που σήμερα ορκίζεται γερουσιαστής, στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του Τραμπ, ιδίως στην Ευρώπη (1).

«Σε μια έρευνα του Pew Research Center το 2016, το 84% των ανθρώπων στη Γερμανία, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στον Καναδά και στη Σουηδία πίστευε ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα κάνει αυτό που είναι το σωστό στις παγκόσμιες υποθέσεις», έγραψε ο Ρόμνεϊ. «Έναν χρόνο αργότερα, το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 16%».

Κατά τη δημοσκόπηση, μόλις το 10% των Γερμανών πιστεύει πλέον πως ο Τραμπ θα κάνει αυτό που είναι «το σωστό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ