Φώτοσπαθο των Star Wars του 1977, έγινε μήλο της Έριδος σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Φώτοσπαθο των Star Wars του 1977, έγινε μήλο της Έριδος σε δημοπρασία στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Σε μήλο της Έριδος μετατράπηκε το φωτόσπαθο του Λουκ Σκαϊγουόκερ από το Star Wars που είχε καταχωρηθεί ως αυθεντικό  σε κατάλογο δημοπρασίας.

Η αυθεντικότητά του αμφισβητήθηκε με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τον κατάλογο μέχρι να προσκομιστούν οι σχετικές αποδείξεις αυθεντικότητας του. Ο οίκος δημοπρασιών στο Λος Άντζελες προχώρησε σε ακύρωση της πώλησής του καθώς οι πληροφορίες που αφορούσαν στο συγκεκριμένο τεμάχιο δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν.


Στην περιγραφή του συγκεκριμένου φωτόσπαθου ο οίκος «Profiles in History» ανέφερε ότι ήταν ένα από τα πέντε που είχαν σχεδιαστεί, από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνογράφο Ρότζερ Κρίστιαν, για τον ηθοποιό Μαρκ Χάμιλ που πρωταγωνιστούσε στην ταινία του 1977.

Φώτοσπαθο των Star Wars του 1977, έγινε μήλο της Έριδος σε δημοπρασία στις ΗΠΑ Facebook Twitter


Οι λεπτομέρειες ωστόσο στην περιγραφή του φωτόσπαθου προκάλεσαν πληθώρα ερωτήσεων και αμφιβολιών από τους φανατικούς των Star Wars, σε μπλογκς αλλά και κοινωνικά δίκτυα. Όσο για την τιμή του, αναμενόταν ν' αγγίξει τα 200.000 δολάρια. 

Σε δήλωση που έκανε στο Reuters ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Τζο Μανταλένα, είπε ότι ακύρωσε την πώληση του όπλου λόγω αμφιβολίας της προέλευσής του.


Ο κύριος Μανταλένα είπε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε δημοπρασία μέχρι «ο κύριος Κριστιαν να ξεκαθαρίσει τις ανακρίβειες που ήρθαν στην προσοχή μας».

Το εν λόγω φωτόσπαθο ήταν στην λίστα των «μπλοκμπάστερ θησαυρών του Χόλιγουντ» που θα δημοπρατούνταν μεταξύ 11 και 14 Δεκεμβρίου.


Το μπλογκ «Original Prop Blog» ήταν μεταξύ εκείνων που αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα, δημοσιεύοντας μία σειρά από βίντεο δημιουργώντας αμφιβολίες .

Ο Ρόμπερτ Κρίστιαν ωστόσο είπε στο BBC ότι ήταν ένα από τα πέντε φωτόσπαθα που είχαν δημιουργηθεί για τις ανάγκες της ταινίας λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι αληθινό – Έχω το Όσκαρ που το αποδεικνύει».


Ο βραβευμένος σκηνογράφος διευκρίνισε ότι το χαμηλό μπάτζετ της ταινίας σήμαινε ότι χρησιμοποιούσε πολλά διαφορετικά υλικά για να δημιουργήσει τα props, κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι μοναδικά.


«Κολλούσα πολλά διαφορετικά υλικά για να τα φτιάξω, είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους», είπε χαρακτηριστικά.


Την διαμάχη πυροδότησε, μία εβδομάδα ο Μαρκ Χαμιλ που υποδύονταν τον Λουκ Σκαϊγουόκερ στην ταινία του 1977, προειδοποιώντας μέσω Twitter τους ενδιαφερόμενους για την δημοπρασία, ότι ίσως το φωτόσπαθο αυτό να μην είναι το μοναδικό.

«Προσοχή» έγραψε ο ηθοποιός, «Δεν υπάρχει μόνο ΈΝΑ φωτόσπαθο που χρησιμοποιούσα στην ταινία αλλά πολλά, ΠΟΛΛΑ, και για εμένα και για τον κασκαντέρ μου», ολοκληρώνοντας το tweet με το χάσταγκ #BuyerBeware (αγοραστή πρόσεχε).

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM