Χιλιάδες Ιταλοί στους δρόμους κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Σαλβίνι

Χιλιάδες Ιταλοί στους δρόμους κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Σαλβίνι Facebook Twitter
1

Χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το κέντρο της Ρώμης κατά του διατάγματος για την «αντιμεταναστευτική ασφάλεια», του οποίου υπεραμύνεται ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

Έχοντας έρθει από περίπου 50 πόλεις από ολόκληρη την Ιταλία, οι διαδηλωτές είπαν με μια φωνή «Όχι στον Σαλβίνι και τον ρατσισμό», όπως εξήγησε ένας εξ αυτών, ο Σέρτζιο Σερένο.

«Φιλοξενία για όλους, ανοίξτε τα σύνορα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που αναγράφονταν στα πανό υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, που έδωσαν επίσης το παρόν σε αυτή την ογκώδη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τον Σερένο, έναν ακτιβιστή της οργάνωσης Emergency, που βοηθά τους μετανάστες, το πλήθος του κόσμου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, ωστόσο η ιταλική αστυνομία δεν επέτρεψε σε πέντε λεωφορεία να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε την Τετάρτη αυτό το άκρως αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, το πρώτο βήμα πριν από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή, που αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο αντικαθιστά τις άδειες διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, που έχουν διάρκεια 2 ετών, από μια σειρά άλλων αδειών, όπως «ειδικής προστασίας» διάρκειας ενός έτους ή «φυσικής καταστροφής στην χώρα προέλευσης», διάρκειας έξι μηνών.

Επίσης, προβλέπει μια επείγουσα διαδικασία για τη δυνατότητα απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που αποδεικνύεται «επικίνδυνος».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Και αλλα τοσα εκατομ. Ιταλοι σιωπηρα συμφωνουν μαζι του.Οσο η Αριστερα αναμασα την ιδεοληπτικη ανεφικτη καραμελα του nο borders τοσο θ αυξανει τα ποσοστα της η Ακροδεξια.Μηπως το κανουν επιτηδες;Οχι πουλακια μου ..Δεν χωρανε ολοι στην Ευρωπη...Ελεος!!Αλλα ...για ενα λεπτο..ποτε τα ειχε καλα η Αριστερα με την Real Politik κ την Πραγματικοτητα...xαχα ..ΠΟΤΕ!!