ΟΗΕ: Πάνω από 2000 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους

ΟΗΕ: Πάνω από 2000 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους Facebook Twitter
EPA
0

Πάνω από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, .

Σύμφωνα με Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες, πάνω από 1260, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να φθάσουν στην Ιταλία.

«Περίπου 105.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι σήμερα φέτος και ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ξεπέρασε τις 2.000», δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), ο Τσάρλι Γιάξλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Η Ισπανία έγινε φέτος ο κύριος προορισμός των μεταναστών και των προσφύγων, με περισσότερες από 49.000 αφίξεις δια θαλάσσης και ακολουθούν η Ελλάδα (περισσότερες από 27.700 αφίξεις) και η Ιταλία (περισσότερες από 22.160 αφίξεις).

Οι αριθμοί είναι ωστόσο μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Τζόελ Μίλμαν εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, , εξήγησε πως «είναι το πέμπτο έτος στη σειρά» που ξεπερνιέται το όριο των 100.000 προσφύγων και μεταναστών.

Όμως, πρόσθεσε, φέτος το όριο αυτό συμπληρώθηκε πολύ αργότερα απ΄ό,τι τα προηγούμενα χρόνια: συγκριτικά, ο αριθμός αυτός είχε συμπληρωθεί τον Ιούλιο πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ