ΑΠΟΨΕΙΣ

Αύξηση των μεταναστών προς την Ευρώπη- Η Ισπανία πλέον το σημαντικότερο πέρασμα

Αύξηση των μεταναστών προς την Ευρώπη- Η Ισπανία πλέον το σημαντικότερο πέρασμα Facebook Twitter
0

«Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν μέσω της Μεσογείου να περάσουν στην Ευρώπη βρίσκεται σε επίπεδα προ κρίσης» διαπιστώνει σε εκτενές δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Welt.

Ενώ το 2018, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου περίπου 100.000 μετανάστες, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από το Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση στην εφημερίδα, όλο το 2013 ο αριθμός των μεταναστών δεν ξεπέρασε τις 89.000.

Διαφορετικά από ότι συνέβαινε πριν από την κρίση, η Ισπανία αναδεικνύεται στο σημαντικότερο πέρασμα. Ενώ το 2013 είχαν καταφθάσει στην Ευρώπη μέσω των ισπανικών ακτών μόνο 3.041 μετανάστες, φέτος έφθασαν 47.433, σχεδόν τόσοι όσοι έφθασαν στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Μάλτα και την Κύπρο μαζί. 

Η εφημερίδα επικεντρώνεται στην κατανομή των προσφύγων θεωρώντας πως η Γερμανία δεν επιβαρύνεται λιγότερο σε σύγκριση με της χώρες του Νότου όπως συχνά αναφέρεται.

Η Welt γράφει: «Παρόλο που εδώ και χρόνια είναι γνωστές οι δυσμενείς συνθήκες εις βάρος της Γερμανίας, πολλοί πολιτικοί αλλά και ΜΜΕ δημιουργούν την εντύπωση πως τα κράτη της Μεσογείου επιβαρύνονται περισσότερο από όλους, από τους αιτούντες άσυλο... Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας προειδοποιούσε πρόσφατα πως η Γερμανία δεν θα πρέπει να αφήσει μόνες τις χώρες υποδοχής, όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία, και ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ δήλωνε στο ZDF 'αφήσαμε το πρόβλημα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Δεν μπορούμε πλέον να το κάνουμε».

Και το δημοσίευμα διαπιστώνει: «Παραβλέπεται το γεγονός ότι οι χώρες της Μεσογείου αφήνουν παράτυπα την πλειονότητα των μεταναστών να συνεχίσει το ταξίδι της. Στην Ισπανία μέχρι το 2015 εξετάζονταν 3.000 αιτήσεις ασύλου και από τότε 12.000 ετησίως. Στην Ελλάδα κατά μέσο όρο τα τελευταία δέκα χρόνια εκδίδονταν 10.000 αποφάσεις που αφορούσαν τη χορήγηση ασύλου».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM