Ομοφοβικό πογκρόμ - Κυβερνήτης διέταξε μαζικές συλλήψεις ομοφυλοφίλων στην Τανζανία

Ομοφοβικό πογκρόμ - Κυβερνήτης διέταξε μαζικές συλλήψεις ομοφυλοφίλων στην Τανζανία Facebook Twitter
O κυβερνήτης Μακόντα
0

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της μεγαλύτερης πόλης της Τανζανίας, Dar es Salaam, δεσμεύτηκε να κάνει μαζικές συλλήψεις ομοφυλοφίλων μέχρι την επόμενη εβδομάδα κλιμακώνοντας έτσι επικίνδυνα την καταστολή της LGBT κοινότητας στο έθνος της Ανατολικής Αφρικής.

«Έχω λάβει αναφορές ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί ομοφυλόφιλοι στην πόλη μας και αυτοί οι ομοφυλόφιλοι διαφημίζουν και πωλούν τις υπηρεσίες τους στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο αξιωματούχος, Paul Makonda.


«Γι' αυτό, ανακοινώνω σε κάθε πολίτη του Dar es Salaam, πως αν γνωρίζει ομοφυλόφιλους, πρέπει να τους αναφέρει», δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.


Ο Makonda, ο οποίος έχει προαναγγείλει και άλλες φορές καταστολή εναντίον τον ομοφυλοφίλων, δήλωσε ότι μια ειδική ομάδα θα ξεκινήσει μαζικές συλλήψεις στην πόλη μέχρι τη Δευτέρα.

Η ομοφοβική και ρατσιστική ρητορική του Makonda αντικατοπτρίζει δηλώσεις και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων για την LGBT κοινότητα της Τανζανίας και την αυξανόμενη εχθρότητα από τις αρχές της χώρας.


Οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 30 ετών σύμφωνα με το νόμο της Τανζανίας.


Όμως η Τανζανία είναι μόλις μία από τις εχθρικές περιοχές της Αφρικής καθώς οι ομοφυλοφιλικές πράξεις τιμωρούνται με τη θανατική ποινή στη Μαυριτανία, στο Σουδάν και στη Σομαλία και στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.


Το 2016, η κυβέρνηση της Τανζανίας προκάλεσε πάλι διεθνή κατακραυγή καθώς είχε στοχοποιήσει την κοινότητα  LGBT στη χώρα.


Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η κυβέρνηση απείλησε να απελάσει και να ασκήσει δίωξη σε ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις οι οποίες περιελάμβαναν κολονοσκόπηση για να διαπιστωθεί αν είχαν διαπράξει ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες.


Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανέστειλε τις υπηρεσίες σε 40 κλινικές για το HIV/ AIDS τις οποίες κατηγόρησε ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ