Η γερουσιαστής που ο Τραμπ αποκάλεσε «ψεύτικη Ποκαχόντας» αποδεικνύει με τεστ DNA την ινδιάνικη καταγωγή της

Η γερουσιαστής που ο Τραμπ αποκάλεσε «ψεύτικη Ποκαχόντας» αποδεικνύει με τεστ DNA την ινδιάνικη καταγωγή της Facebook Twitter
EPA
1

Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκάλυψε τεστ DNA στο οποίο υπάρχουν «ισχυρές αποδείξεις» της ινδιάνικης καταγωγής της. Με αυτό τον τρόπο αντέκρουσε το υποτιμητικό σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την είχε αποκαλέσει «ψεύτικη Ποκαχόντας».

Η Γουόοεν σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφια για το χρίσμα της υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Αυτή και ο Τραμπ είχαν επανειλημμένες διαμάχες στις εκλογές του 2016 και ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει κακόβουλα σχόλια για τον ισχυρισμό της πως έχει καταγωγή από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της χώρας. 

«Όταν αποφάσισα να είμαι υποψήφια  για τη Γερουσία το 2012, ποτέ δεν σκέφτηκα πως η οικογενειακή κληρονομιά μου θα γίνει αντικείμενο επίθεσης και πως οι νεκροί γονείς μου θα αποκαλούνταν ψεύτες.

Και δεν περίμενα ποτέ πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει την οικογενειακή μου ιστορία ως ρατσιστικό πολιτικό αστείο» δήλωσε η Γουόρεν, που εκπροσωπεί τη Μασαχουσέτη στη Γερουσία. 

Τον περασμένο Ιούλιο ο Τραμπ είχε επιτεθεί για αυτό το θέμα στη γερουσιαστή σε συγκέντρωση στη Μοντάνα. «Θα πληρώσω ένα ένα εκατομμύριο δολάριο στο αγαπημένο σου φιλανθρωπικό ίδρυμα, είχε πει ο Τραμπ απευθυνόμενος ρητορικά στη Γουόρεν. «Αν κάνεις το τεστ και αποδειχθεί πως είσαι Ινδιάνα» συνέχισε και κατέληξε. «Άλλα έχω την αίσθηση πως θα πει "όχι"». 

 Η Γουόρεν σήμερα αποκάλυψε τα αποτελέσματα του τεστ DNA που αποδεικνύει την ινδιάνικη καταγωγή της, από τη πλευρά της μητέρας της, πιθανότατα από την φυλή των Τσερόκι. 

Με ανάρτηση στο Twitter υπενθύμισε στον Τραμπ την υπόσχεση του και τον κάλεσε να στείλει την επιταγή στο Εθνικό ίδρυμα Ερευνών για τις Αυτόχθονες Γυναίκες.

Όταν ο Τραμπ ρωτήθηκε σήμερα για το θέμα του τεστ, αρχικά απάντησε υποτιμητικά λέγοντας «ποιος νοιάζεται», ενώ φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο είπε πως εύχεται η Γουόρεν να είναι υποψήφια για την προεδρία καθώς «θα είναι εύκολη αντίπαλος». 

Μάλιστα ψευδώς είπε ότι ποτέ δεν είχε μιλήσει περί ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κι όμως στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα. 

Με πληροφορίες από Reuters

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN (https://edition.cnn.com/2018/10/15/politics/elizabeth-warren-dna-test-native-american/index.html) βρέθηκε πιθανότητα να έχει κάποιον ινδιάνο πρόγονο 6 με 10 γενιές παραπίσω, ε δεν το λες ακριβώς πως απέδειξε κάτι.