Το λάθος καπέλο της Μελάνια προκαλεί αντιδράσεις

Το λάθος καπέλο της Μελάνια προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
2

Για ακόμη μια φορά οι ενδυματολογικές επιλογές της Μελάνια Τραμπ είναι στο προσκήνιο και σχολιάζονται, και αυτή τη φορά πρωταγωνιστής των αντιδράσεων είναι το καπέλο της.

Το καπέλο-κράνος, ένα σύμβολο της αποικιακής κυριαρχίας σε ολόκληρη την Αφρική, προκάλεσε απογοήτευση καθώς στόλισε το κεφάλι της Πρώτης Κυρίας σε ένα σαφάρι στην Κένυα.

Την προτελευταία μέρα της περιοδείας της στην Αφρική, η Μελάνια επισκέφθηκε ένα ορφανοτροφείο στο Ναϊρόμπι πριν κατευθυνθεί σε ένα εθνικό πάρκο άγριας ζωής κοντά στην πόλη.

Το λάθος καπέλο της Μελάνια προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter

Αυτό το στιλ καπέλου φορούσαν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές και αυτοκρατορικούς αξιωματούχους της Δύσης  στην Αφρική, μέρη της Ασίας και της Μέσης Ανατολής τον 19ο αιώνα, πριν υιοθετηθεί από στρατιωτικούς αξιωματικούς, κάτι που γρήγορα το μετέτρεψε σε σύμβολο της καταπίεσης.

Οι στρατιώτες, οι οδηγοί και οι εργαζόμενοι σε πάρκα άγριας φύσης αντικατέστησαν το καπέλο εδώ και πολύ καιρό με πιο πρακτικά και λιγότερο αμφισβητούμενα σχέδια κεφάλι, αλλά εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και από τουρίστες στην Αφρική που έχουν περιορισμένη εμπειρία και ευαισθησία γύρω από τον συμβολισμό του.

«Αυτό το καπέλο χρησιμοποιήθηκε από αποικιοκράτες κατά τη διάρκεια των σκοτεινών ημερών. Δεν δείχνει σωστό σε εμάς τους Αφρικανούς. Ποιος σας συμβουλεύει;» έγραψε ο Pauleen Mwalo, του Ναϊρόμπι, στο Twitter.

Άλλοι επεσήμαναν την ομοιότητα της πρώτης κυρίας με την Mέριλ Στριπ στην ταινία του Χόλιγουντ «Πέρα από την Αφρική».

Τα σχόλια ήταν πολλά και δυστυχώς επισκίασαν το ταξίδι της πρώτης κυρίας που έχει προβληθεί από μερικούς ως μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από μια σειρά δυσάρεστων σχολίων του συζύγου της.

Μια από τις πιο χαρακηριστικές περιπτώσεις ήταν αυτή που έγινε γνωστή τον Ιανουάριο καθώς υπήρξε μια αναφορά πως ο Τραμπ περιγράφει αρκετές αφρικανικές χώρες ως «shitholes».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM