Πρωτοφανές μέτρο στη Φλωρεντία - Απαγορεύουν σε τουρίστες να τρώνε σε πεζοδρόμια και μπροστά από καταστήματα

Πρωτοφανές μέτρο στη Φλωρεντία - Απαγορεύουν σε τουρίστες να τρώνε σε πεζοδρόμια και μπροστά από καταστήματα Facebook Twitter
2

Με ένα πρωτοφανές μέτρο απαντά η Φλωρεντία στις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού, απαγορεύοντας στους επισκέπτες να τρώνε σνακς στα πεζοδρόμια και στις εισόδους καταστημάτων.

Οι τουρίστες που δεν υπακούν στη νέα οδηγία αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 150 έως 500 ευρώ.

Η απαγόρευση ισχύει για τους δρόμους και τις πλατείες στο ιστορικό κέντρο και γύρω από ένα ιδιαίτερα δημοφιλές delicatessen, το All 'Antico Vinaio, που βρίσκεται ανάμεσα στη γκαλερί Uffizi και το Palazzo Vecchio, το μεσαιωνικό δημαρχείο της Φλωρεντίας.

Όπως και πολλές ιταλικές πόλεις, η Φλωρεντία δεν έχει αρκετά παγκάκια και έτσι οι τουρίστες συχνά κάνουν κατάληψη στα πεζοδρόμια και σε εισόδους καταστημάτων για να απολαύσουν το street food τους ή κάποιο σνακ.

Οι τοπικές επιχειρήσεις διαμαρτύρονται εδώ και πολύ καιρό για την ενόχληση, τη βρωμιά και το πώς οι «καταλήψεις» αυτές επηρεάζουν τις επιχειρήσεις.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο τον Αύγουστο μετά από έναν καβγά μεταξύ του ιδιοκτήτη ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών και μιας οικογένειας τουριστών που έτρωγαν μπροστά στο μαγαζί του.

Το νέο διάταγμα, το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Dario Nardella, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και θα μπορούσε να παραταθεί μετά από αυτό.

Πρωτοφανές μέτρο στη Φλωρεντία - Απαγορεύουν σε τουρίστες να τρώνε σε πεζοδρόμια και μπροστά από καταστήματα Facebook Twitter

Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η τάξη έξω από την πιτσαρία στη Via de 'Neri και στους γύρω δρόμους, δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Φλωρεντίας. Η απαγόρευση φαγητού στο δρόμο ισχύει από το μεσημέρι στις 12 έως τις 3μμ και από τις 6μμ έως τις 10μμ.

Οι καταστηματάρχες θα ενθαρρυνθούν να τοποθετήσουν πινακίδες, στα ιταλικά και στα αγγλικά, εξηγώντας τη νέα ρύθμιση.

«Δεν είναι μέτρο τιμωρίας αλλά αποτρεπτικό», είπε ο Nardella. 

Ο ιδιοκτήτης του Antico Vinaio δήλωσε ότι στηρίζει τον νέο κανονισμό, αλλά ζήτησε να μπουν περισσότερα παγκάκια.

«Θα διανείμουμε τους χάρτες στους πελάτες μας για να τους δείξουμε πού μπορούν να πάνε και να φάνε χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόστιμο», δήλωσε ο Tommaso Mazzanti στην εφημερίδα La Repubblica.

Ο αριθμός των επισκεπτών που επισκέπτονται τη Φλωρεντία είναι ολοένα αυξανόμενος, από οκτώ εκατομμύρια το 2012 σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια πέρυσι.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
το προβλημα ειναι γενικοτερο και εχει κανει με το μαζικο τουρισμο ,οταν σε μια πολη 350 χιλιαδων πηγαινουν 10 εκατομυρια τουριστες τοτε η ζωη των μονιμων κατοικων αρχιζει να γινεται προβληματικη αν οχι ανυποφορη.Ηδη αρκετες πολεις στην ευρωπη εχουν αρχισει να στρεφονται ανοικτα πλεον εναντια σε ολο αυτο το συστημα που εχει μετατρεψει τις πολεις τους σε τσιρκο
Αυτός ο χαρακτηρισμός "πρωτοφανές" δίνει έναν τόνο στον τίτλο λες και πρόκειται για κάτι το απαράδεκτο να απαγορεύσεις να τρώνε μέσα στην μέση του δρόμου, λες και δεν υπάρχουν παγκάκια, άλση κ.λπ. να πας να κάνεις το πικ νικ σου.Και μετά το φαΐ, θα πιάσουν με τα λιγδωμένα χέρια τις διάφορες επιφάνειες των καταστημάτων και τι ομορφιά!Εδώ, πάλι, δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να εξοστρακίσουμε τους καφέδες από το μετρό, που ενίοτε χύνονται μέσα στους συρμούς.