Για ανάμειξη στις εκλογές κατηγορεί την Κίνα η Ουάσινγκτον

Για ανάμειξη στις εκλογές κατηγορεί την Κίνα η Ουάσινγκτον Facebook Twitter
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον
1

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα για προσπάθεια ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρεται όλο και περισσότερο εναντίον της έρευνας για τις υποψίες συμπαιγνίας μεταξύ της Ρωσίας και της ομάδας που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

«Όλοι αυτοί οι ανόητοι που επικεντρώνονται στη Ρωσία θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε προς μια άλλη κατεύθυνση, την Κίνα. Ομως τελικά, είμαστε έξυπνοι, δυνατοί και καλά προετοιμασμένοι και θα τα καταφέρουμε με οποιονδήποτε» ήταν το tweet που έγραψε χθες Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το συγκεκριμένο μήνυμα μάλλον πέρασε απαρατήρητο, έως τη στιγμή που ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ερωτηθείς για το θέμα σήμερα σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, κατηγόρησε επίσης το Πεκίνο, όπως και τη Μόσχα και την Τεχεράνη και την Πιονγκγιάνγκ ότι επιχειρούν να αναμειχθούν στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι πρόκειται για μια επαρκή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ- η ανάμειξη της Κίνας, η ανάμειξη του Ιράν, η ανάμειξη της Βόρειας Κορέας, ώστε να πάρουμε μέτρα για να την αντιμετωπίσουμε» είπε ο Μπόλτον.

«Πρόκειται, λοιπόν, για τέσσερις χώρες».

Όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που αυτές οι χώρες, ιδίως η Κίνα, προσπαθούν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές, ο Τζον Μπόλτον παρέμεινε ασαφής.

«Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με όσα έχω δει ή όχι. Όμως, μπορών να σας πω ότι για τις βουλευτικές εκλογές του 2018, οι 4 αυτές χώρες μας ανησυχούν περισσότερο» τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΝΒC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ