Τραμπ: Τα ΜΜΕ των fake news είναι η αντιπολίτευση

Τραμπ: Τα ΜΜΕ των fake news είναι η αντιπολίτευση Facebook Twitter
EPA
0

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως «τα ΜΜΕ των fake news  είναι η αντιπολίτευση και αυτό είναι κακό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

H νέα επίθεση του Τραμπ στα ΜΜΕ έρχεται σε μια μέρα που εκατοντάδες εφημερίδες σε όλη τη χώρα δημοσίευσαν κύρια άρθρα με τα οποία διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις του στην ελευθερία του Τύπου.

«Τα ΜΜΕ των ψεύτικων ειδήσεων είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης. Είναι πολύ κακό για τη μεγάλη μας χώρα. Αλλά θα νικήσουμε», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter και συνέχισε:

«Δεν θέλω κάτι περισσότερο από πραγματική ελευθερία του Τύπου. Όμως το γεγονός είναι πως ο Τύπος είναι ελεύθερος να γράψει και να λέει ότι θέλει, όμως πολλά από αυτά που λέει είναι fake news, που προωθούν μια πολιτική ατζέντα ή απλά προσπαθούν να βλάψουν ανθρώπους. Η ειλικρίνεια κερδίζει».

 Περισσότερες από 300 εφημερίδες και έντυπα συμμετέχουν σήμερα στην καμπάνια απάντησης στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει να επιτίθεται στον Τύπο.

Η κίνησή αυτή αποτελεί ένα μέρος συντονισμένης προσπάθειας της Boston Globe να καταγγείλει τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι τα ΜΜΕ «είναι εχθροί του αμερικανικού λαού».

Οι εφημερίδες δημοσιεύουν κεντρικά άρθρα που θα απαντούν στον Αμερικανό πρόεδρο και θα κριτικάρουν την προσέγγιση του στο ζήτημα της ελευθεροτυπίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ