«Δεν θα δεχτούμε κανέναν μετανάστη» διαμηνύει ο πρωθυπουργός της Τσεχίας

«Δεν θα δεχτούμε κανέναν μετανάστη» διαμηνύει ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας χαρακτήρισε «δρόμο προς την κόλαση» το αίτημα της Ιταλίας προς τους Ευρωπαίους εταίρους να υποδεχθούν ορισμένους από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο στρατιωτικά πλοία νότια της Σικελίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το Σάββατο ότι μετά από την επικοινωνία που είχε –γραπτώς και τηλεφωνικώς– με τους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του, η Γαλλία και η Μάλτα συμφώνησαν να παραλάβουν από 50 μετανάστες η καθεμία, εκτιμώντας ότι πολύ γρήγορα θα απαντήσουν θετικά και άλλες χώρες.


Ωστόσο, ο Τσέχος ομόλογός και πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Αντρέι Μπάμπις, επανέλαβε σήμερα την πάγια θέση του σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

«Η χώρα μας δεν θα δεχτεί κανέναν μετανάστη» έγραψε στο Twitter, εξηγώντας ότι έλαβε την επιστολή του Κόντε αλλά ότι μια τέτοια προσέγγιση συνιστά έναν «δρόμο προς την κόλαση.

Σύμφωνα με τον Μπάμπις, μια τέτοια ενέργεια θα έδινε κίνητρο στους διακινητές, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδά τους.

«Θα πρέπει να βοηθάμε τους μετανάστες στις χώρες απ' όπου προέρχονται, έξω από τα σύνορα της Ευρώπης, για να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό το ταξίδι», είπε χαρακτηριστικά.


Η Τσεχία, που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει δεχτεί ελάχιστους πρόσφυγες από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης το 2015.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο, σχεδόν έξι στους δέκα Τσέχους (ποσοστό 58%) θεωρούν ότι η χώρα τους δεν θα έπρεπε να δεχτεί κανέναν μετανάστη προερχόμενο από χώρες που σπαράσσονται από πολέμους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ