Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει συζητήσεις με το Ισραήλ για σχέδιο προσάρτησης των εβραϊκών οικισμών

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει συζητήσεις με το Ισραήλ για σχέδιο προσάρτησης των εβραϊκών οικισμών Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι οι ΗΠΑ έχουν συζητήσει με το Ισραήλ ένα σχέδιο για την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι συζητά εδώ και «κάποιο καιρό» με την αμερικανική κυβέρνηση ένα τέτοιο σχέδιο.

«Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν συζητήσει ποτέ μια τέτοια πρόταση και ο πρόεδρος εξακολουθεί ξεκάθαρα να επικεντρώνεται στην ειρηνευτική του πρωτοβουλία για το μεσανατολικό», δήλωσε ο Τζος Ράφελ εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Παλαιστίνη: Τα ισραηλινά σχέδια προσάρτησης αποτελούν «κλοπή» με «αμερικανική συνενοχή»

Την έντονη αντίδραση των Παλαιστινίων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τις συζητήσεις για την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Ναμπίλ Αμπού Ρντέινεχ, εκπρόσωπος του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε πως οποιαδήποτε προσάρτηση θα «καταστρέψει όλες τις προσπάθειες για να σωθεί η ειρηνευτική διαδικασία», ενώ ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OAP), Σαέμπ Ερακάτ χαρακτήρισε τα σχέδια «οργανωμένη κλοπή γης» με την συνενοχή της αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόνανλτ Τραμπ.

Τα σχόλια που αποδίδονται δημοσίως στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για συζητήσεις προσάρτησης «συνιστούν την τελευταία αυθαιρεσία και είναι η επιβεβαίωση της αμερικανικής συνενοχής στα σχέδια του ισραηλινού εποικισμού», τόνισε με ανακοίνωσή του ο Ερακάτ.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συζητά την κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», δήλωσε ο Ρντέινεχ από την Μόσχα, όπου ο Αμπάς έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν ανέφερε πόσο προχωρημένες είναι οι συζητήσεις για την προσάρτηση μέρους των εδαφών τα οποία οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν για ένα μελλοντικό κράτος.

Μια τέτοια κίνηση είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Κάποιοι σχολιαστές υποστηρίζουν ότι οι φερόμενες δηλώσεις Νετανιάχου μπορεί να αποτελούν μια κίνηση κατευνασμού της ακροδεξιάς πτέρυγας στο υπουργικό του συμβούλιο, παρά ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ