Πρωτοφανής θάνατος από hoax παικτών του «Call of Duty»- Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αθώο 28χρονο

Πρωτοφανής θάνατος από hoax παικτών του «Call of Duty»- Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αθώο 28χρονο Facebook Twitter
1

Ο Andrew Finch πυροβολήθηκε στην πόρτα του σπιτιού του στις 28 Δεκεμβρίου στην πόλη Γουίτσιτα του Κάνσας.

Η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι αφού έλαβε μια κλήση έκτακτης ανάγκης από έναν άνθρωπο που ισχυριζόταν ότι σκότωσε τον πατέρα του και κρατούσε οικογένειά του ως όμηρο.

Όμως η κλήση φέρεται να προήλθε από μια διαμάχη μεταξύ δύο παικτών που έπαιζαν online το videogame «Call of Duty», σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και η διεύθυνση που δόθηκε ήταν προφανώς ανεξάρτητη από αυτή των δύο παιχτών.

Η αστυνομία δήλωσε πως πιστεύει ότι το τηλεφώνημα ήταν μια πράξη «swatting», όταν ένα πρόσωπο κάνει δηλαδή  μια ψευδή αναφορά για να στείλει αστυνομία σε άλλο πρόσωπο ή πλαστή διεύθυνση.

Στην ηχογραφημένη κλήση έκτακτης ανάγκης, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ακούγεται ένας άνδρας να λέει στις αρχές ότι έχει πυροβολήσει τον πατέρα του στο κεφάλι, και μετά να ισχυρίζεται πως κρατά ομήρους τη μητέρα και τα αδέλφια του.

Ο άντρας ακούγεται να λέει επίσης πως οπλοφορεί και πως έριξε εύφλεκτο υλικό στο σπίτι θέλοντας να βάλει φωτιά.

Η αστυνομία λέει πως περικύκλωσε το σπίτι στη διεύθυνση που τους δόθηκε και ήταν έτοιμη να έρθει σε επαφή με τον ύποπτο, όταν ο Andrew Finch εμφανίστηκε στην πόρτα.

Οι αρχές αναφέρουν πως άνοιξαν πυρ επειδή ο 28χρονος αρνούνταν να συμμορφωθεί με τις εντολές να κρατήσει τα χέρια του ψηλά και φάνηκε να κινεί τα χέρια του προς τη μέση του πολλές φορές.

Σύμφωνα με τις αρχές, αργότερα διαπιστώθηκε πως ο Finch ήταν άοπλος ενώ και τα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν ζωντανά και χωρίς τραύματα.

Η οικογένειά του δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι δεν συμμετείχε στο online gaming.

Τι είναι το swatting;


Η λανθασμένη αναφορά καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επέμβει η ομάδα Swat σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Το «swatting» έχει συνδεθεί με το gaming στο διαδίκτυο. Οι δράστες συχνά αποκρύπτουν τον αριθμό τους ή καλούν από άλλους αριθμούς για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. 

«Οι ανεύθυνες ενέργειες των φαρσέρ θέτουν ανθρώπους και ζωές σε κίνδυνο. Το περιστατικό ήταν εφιαλτικό για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας και του αστυνομικού μας τμήματος», δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομίας της Γουίτσιτα, Troy Livingston.

«Λόγω των ενεργειών ενός φαρσέρ έχουμε ένα αθώο θύμα. Αν δεν είχε γίνει η ψευδής αστυνομική κλήση, δεν θα ήμασταν εκεί. Δεν το θεωρούμε καθόλου αστείο, δεν είναι φάρσα», συνέχισε ο ίδιος. 

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια διαμάχη για ένα παιχνίδι οδήγησε έναν παίκτη να απειλεί έναν άλλο με «swatting», ο οποίος έδωσε στον πρώτο παίκτη μια ψεύτικη διεύθυνση. Η διεύθυνση αυτή δόθηκε στη συνέχεια σε τρίτο πρόσωπο, γνωστός ως ο «swatter», ο οποίος φέρεται να έκανε τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Το UMG Gaming, η ηλεκτρονική πλατφόρμα που φιλοξενεί το παιχνίδι «Call of Duty», εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό, διευκρινίζοντας πως θα συνεργαστεί με τις αρχές για να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση

Ο Tyler Barriss, 25 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία στο Λος Άντζελες την Παρασκευή στο πλαίσιο της έρευνας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Barris το 2015 είχε απειλήσει να βάλει βόμβες σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι λογαριασμοί στα social media που σχετίζονται με το περιστατικό έχουν ανασταλεί προσωρινά μετά από μια σειρά αναρτήσεων σχετικών με τον πυροβολισμό. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Τι σκ@τα εχουν στο κεφαλι τους ορισμενοι, πραγματικα δεν εχουν συναισθηση των πραξεων τους; Μακαρι να φαει καμια 20-ετια για δολοφονια απο προθεση.