Το Νεπάλ ανακοίνωσε πως πλέον απαγορεύονται οι μοναχικοί αναρριχητές στο Έβερεστ

Το Νεπάλ ανακοίνωσε πως πλέον απαγορεύονται οι μοναχικοί αναρριχητές στο Έβερεστ Facebook Twitter
0

Το Νεπάλ ανακοίνωσε πως απαγορεύει τους σόλο αναρριχητές από τα βουνά του και στους νέους κανόνες συμπεριλαμβάνει και την οροσειρά των Ιμαλαΐων με το Έβερεστ.

Η απόφαση ελήφθη καθώς εντείνεται προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα.

Οι νέοι κανονισμοί ασφαλείας απαγορεύουν επίσης σε άτομα με αναπηρία 2ου βαθμού και τυφλούς αναρριχητές να προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ.

Ένας υπάλληλος από το υπουργείο τουρισμού δήλωσε ότι ο νόμος έχει αναθεωρηθεί για να κάνει την ορειβασία ασφαλέστερη και να μειώσει τους θανάτους.

Ένας αριθμός ρεκόρ αναρριχητών προσπάθησε φέτος να ανέβει στο Έβερεστ, αλλά ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής φέτος έφτασε τους έξι.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο Min Bahadur Sherchan, ο οποίος πέθανε προσπαθώντας να ανακτήσει τον τίτλο του ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία στον κόσμο που έφτασε στην κορυφή.

Ο παγκοσμίως γνωστός ελβετός ορειβάτης Ueli Steck πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια μιας σόλο αναρρίχησης.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι αλλοδαποί ορειβάτες θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από οδηγό. Οι αρχές ελπίζουν ότι αυτός ο νέος κανόνας θα δημιουργήσει επίσης περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για οδηγούς βουνού του Νεπάλ.

Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει κάποιες κατηγορίες ΑμεΑ και τους ορειβάτες με προβλήματα όρασης έχει επικριθεί από ορισμένους που κάνουν λόγο για διακρίσεις και αδικία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Έβερεστ από το 1920, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των θανάτων να καταγράφεται από το 1980 και έπειτα με την κυριότερη αιτία θανάτου να είναι οι χιονοστιβάδες και οι πτώσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ