Λίβυοι αντάρτες απελευθέρωσαν το γιο του Μουαμάρ Καντάφι

Λίβυοι αντάρτες απελευθέρωσαν το γιο του Μουαμάρ Καντάφι Facebook Twitter
0

Μία ένοπλη οργάνωση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι άφησε ελεύθερο τον νεότερο γιο του νεκρού δικτάκτορα Μουαμάρ Καντάφι Σαΐφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος κρατείτο από το 2011.

Η ταξιαρχία «Αμπού Μπακρ αλ-Σαντίκ», μία από τις ένοπλες οργανώσεις που ελέγχουν την πόλη Ζέντεν δήλωσε πως ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ απελευθερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα «που αντιστοιχεί στη 14η του μήνα του ραμαζανιού», εφαρμόζοντας έναν νόμο περί αμνηστίας που ενέκρινε το κοινοβούλιο που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ που λογιζόταν ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Καντάφι έχει καταδικαστεί σε θάνατο στη Λιβύη και εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI).

Ο αλ-Ισλάμ συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2011 την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει στο Νίγηρα. Αργότερα εμφανίστηκε με αρκετά από τα δάχτυλά του κομμένα.

Μέχρι στιγμής, ο αγαπημένος γιος του Μουαμάρ Καντάφι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές βρίσκεται ήδη στην Αλ Μπάιντα μαζί με συγγενείς του.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, η απελευθέρωσή του είναι πιθανό να προσθέσει ένα ακόμη ασταθές στοιχείο στο εκρηκτικό και εξαιρετικά ασταθές μείγμα που υποβόσκει στη χώρα, αφού ο άλλοτε playboy έχει ακόμη υποστηρικτές στη χώρα και μία μελλοντική επανείσοδός του στο πολιτικό γίγνεσθαι της Λιβύης μπορεί να προκαλέσει νέες αναταράξεις σύμφωνα με τους αναλυτές.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM