Ιταλία: 2300 μετανάστες διασώθηκαν την Πέμπτη ανοιχτά της Σικελίας

Ιταλία: 2300 μετανάστες διασώθηκαν την Πέμπτη ανοιχτά της Σικελίας Facebook Twitter
0

2300 μετανάστες διασώθηκαν την Πέμπτη στα νότια της Σικελίας κατά την διάρκεια 22 ξεχωριστών επιχειρήσεων, υπό τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής και του υπουργείου μεταφορών της Ρώμης.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν επέβαιναν σε δώδεκα σωσίβιες λέμβους και δέκα πλοιάρια και οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή της ιταλικής ακτοφυλακής, μονάδων του μηχανισμού Eunavformed και πλοίων μη κυβερνητικών οργανισμών.

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έφθασαν φέτος στην Ιταλία με σκάφη από τη βόρεια Αφρική, καταγράφοντας αύξηση κατά περισσότερο από 40% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, ενώ 1.222 άνθρωποι είναι γνωστό πως έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM
UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM