Ιταλία: 2300 μετανάστες διασώθηκαν την Πέμπτη ανοιχτά της Σικελίας

Ιταλία: 2300 μετανάστες διασώθηκαν την Πέμπτη ανοιχτά της Σικελίας Facebook Twitter
0

2300 μετανάστες διασώθηκαν την Πέμπτη στα νότια της Σικελίας κατά την διάρκεια 22 ξεχωριστών επιχειρήσεων, υπό τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής και του υπουργείου μεταφορών της Ρώμης.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν επέβαιναν σε δώδεκα σωσίβιες λέμβους και δέκα πλοιάρια και οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή της ιταλικής ακτοφυλακής, μονάδων του μηχανισμού Eunavformed και πλοίων μη κυβερνητικών οργανισμών.

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έφθασαν φέτος στην Ιταλία με σκάφη από τη βόρεια Αφρική, καταγράφοντας αύξηση κατά περισσότερο από 40% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, ενώ 1.222 άνθρωποι είναι γνωστό πως έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ