Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές

Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν χθες το βράδυ μία από τις ευρύτερες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Περίπου 7.000 χωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι' αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

 

Εξάλλου σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.

 

Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να «εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK, μεταξύ των οποίων στελέχη που είναι ύποπτα ότι έχουν δραστηριότητες στις δασικές και τις ορεινές ζώνες», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

 

Η νέα επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιείται μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα ενισχύσει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Αυτός ο τελευταίος κατηγορείται από τους επικριτές του για αυταρχική παρέκκλιση, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου την οποία ακολούθησαν διώξεις που έπληξαν επίσης τους φιλοκουρδικούς κύκλους.

 

Το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το HDP, αποδεκατίσθηκε με τη σύλληψη των ηγετών και πολλών βουλευτών του. Ο Αλιτσάν Ονλού, βουλευτής του HDP, συνελήφθη σήμερα στο Τούντσελι (ανατολική Τουρκία) ενώ μετέβαινε στο δικαστήριο για να παρευρεθεί σε δίκη, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM