Ερντογάν: Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο

Ερντογάν: Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο Facebook Twitter
EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
2

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, μόλις μία ημέρα μετά τη διάσκεψη της Γενεύης, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποφεύγει «για μία ακόμα φορά» την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ενώ τόνισε ότι μία λύση χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας δεν θα πρέπει να αναμένεται.

«Έχουμε πει σαφώς στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια. Θα παραμείνουμε εκεί για πάντα», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφος στην Κωνσταντινούπολη, μετά την προσευχή της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το Reuters.

Επίσης, απέκλεισε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, εκτός αν και οι δύο πλευρές αποσύρουν τα στρατεύματά τους.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Μου φαίνεται ότι ο Ερτογάν δείχνει με αυτές τις δηλώσεις πως έχει στριμωχτεί αρκετά μετά τη διάσκεψη της Γενέυης και πως απευθόνονται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Μου έκανε δε, πολύ καλή εντύπωση ο χειρισμός του προέδρου της Κύπρου που διατήρησε την ηρεμία του αφήνοντας εκτεθείμενο ουσιαστικά στον διεθνή τύπο τον αδιάλλακτο και παράλογο Ερτογάν. Όσον αφορά τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, η στεναχώρια στο πρόσωπο του δείχνει ότι δεν περίμενε καθόλου αυτή την κίνηση από την Τουρκία. Σαν να του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια χωρίς να το περιμένει. Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι τη λύση και κάθε κίνηση είναι καθοριστική.