Η Σουηδία εξακολουθεί και βλεπει πτώχευση της Ελλάδας

Η Σουηδία εξακολουθεί και βλεπει πτώχευση της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ, δήλωσε πως η Ελλάδα θα κηρύξει πιθανότατα πτώχευση παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωσή της.

«Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών», εκτίμησε μιλώντας στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR και πρόσθεσε: «Δεδομένου του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πτώχευση του κράτους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη κι αν η νέα κυβέρνηση επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, το δημόσιο χρέος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ σε 10 χρόνια από τώρα, ενώ έκανε λόγο για μία «σπανίως βιώσιμη κατάσταση, όταν έχουμε τόσο χαμηλές προβλέψεις ανάπτυξης».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM