Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ, δήλωσε πως η Ελλάδα θα κηρύξει πιθανότατα πτώχευση παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωσή της.
«Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών», εκτίμησε μιλώντας στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR και πρόσθεσε: «Δεδομένου του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πτώχευση του κράτους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη κι αν η νέα κυβέρνηση επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, το δημόσιο χρέος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ σε 10 χρόνια από τώρα, ενώ έκανε λόγο για μία «σπανίως βιώσιμη κατάσταση, όταν έχουμε τόσο χαμηλές προβλέψεις ανάπτυξης».
Διεθνή /
Η Σουηδία εξακολουθεί και βλεπει πτώχευση της Ελλάδας
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Η Ruby Rose ισχυρίζεται ότι η Katy Perry την κακοποίησε σεξουαλικά πριν από σχεδόν 20 χρόνια
Ποιες αργίες και ποια τριήμερα ακολουθούν μετά το Πάσχα
Η μιντιακή αυτοκρατορία των Ομπάμα επεκτείνεται στο Μπρόντγουεϊ
Ισπανία: Η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ θα δικαστεί με την κατηγορία της διαφθοράς
Axios: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ιράν να «παγώσει» τον εμπλουτισμό ουρανίου για 20 χρόνια
σχόλια