Την έκδοση και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, ζητά για μία ακόμη φορά η Άγκυρα, αυτή τη φορά δια στόματος του πρέσβη Χουσεΐν Μουφτούογλου.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης πέντε εκ των οκτώ Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών,  ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει και τους οκτώ εκζητούμενους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα».

 

 

 «Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης σχετικά με τα 8 άτομα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή Τούρκων πολιτών και της Αυτού Εξοχότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016 και κατέφυγαν στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε την έκδοση των πέντε αυτών ατόμων, ενώ αποδέχτηκε το αίτημά μας για την έκδοση των άλλων τριών», επισήμανε ο Τούρκος διπλωμάτης.

 

«Ως μια χώρα που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συμπάσχει με την Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας  Ελλάδα, να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» τόνισε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου.

 

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία έκδοσης εκκρεμεί. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις ΄κατά την επερχόμενη περίοδο», κατέληξε ο Τούρκος διπλωμάτης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr