Άγκυρα: Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα, να εκδοθούν και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Άγκυρα: Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα, να εκδοθούν και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί Facebook Twitter
1

Την έκδοση και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, ζητά για μία ακόμη φορά η Άγκυρα, αυτή τη φορά δια στόματος του πρέσβη Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης πέντε εκ των οκτώ Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών,  ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει και τους οκτώ εκζητούμενους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα».

 «Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης σχετικά με τα 8 άτομα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή Τούρκων πολιτών και της Αυτού Εξοχότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016 και κατέφυγαν στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε την έκδοση των πέντε αυτών ατόμων, ενώ αποδέχτηκε το αίτημά μας για την έκδοση των άλλων τριών», επισήμανε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Ως μια χώρα που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συμπάσχει με την Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας  Ελλάδα, να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» τόνισε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία έκδοσης εκκρεμεί. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις ΄κατά την επερχόμενη περίοδο», κατέληξε ο Τούρκος διπλωμάτης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ