Είναι ένα από τα πιο μυστικοπαθή μέρη του πλανήτη και έχει γεννήσει χιλιάδες θεωρίες συνωμοσίας και θρύλους, τις οποίες ωστόσο οι αμερικανικές κυβερνήσεις σπεύδουν να διαψεύσουν κάθε φορά που «φουντώνουν».

 

Η βάση της Νεβάδα Area 51 επισήμως είναι ένα εργαστήριο και τόπος δοκιμής οπλικών συστημάτων και τεχνολογιών των ΗΠΑ, αλλά για κάποιους είναι το μέρος όπου κάτω υπό άκρα μυστικότητα, εξωγήινοι και Αμερικανοί συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες.

 

Η απομακρυσμένη τοποθεσία στην έρημο έχει περιφραχθεί από τα αδιάκριτα μάτια των πολιτών. Η περίπου 25 μιλίων ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για πολιτικά αεροσκάφη επιβλήθηκε πάνω από τη βάση και στο έδαφος και το σημείο είναι απρόσιτο.

 

Παρόλα αυτά, ποτέ δεν χτίστηκε κάποια μεγάλη στέγη στην περιοχή, κάτι που θα έμοιαζε δικαιολογημένο αν οι ΗΠΑ ήθελαν να κρύψουν εξωγήινους, και η περιοχή είναι ελεύθερα ορατή από το διάστημα. Πρόσφατα, η Google επικαιροποίησε τα Google Maps της με time lapse που δείχνουν τις αλλαγές στον πλανήτη. Η  «Area 51» δεν αποτέλεσε εξαίρεση και το timelapse που δημοσιεύτηκε δείχνει πως μέσα σε 32 χρόνια, υπάρχει ανάπτυξη της κατασκευής.

 

Η βάση έχει επεκταθεί αρκετά και βελτιώθηκε κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Ο αρχικός διάδρομος διευρύνθηκε και ένας ακόμη μεγαλύτερος, δεύτερος διάδρομο χτίστηκε στα ανατολικά. Οι κατασκευές είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το πόσο μεγάλωσαν ειδικά στο βόρειο άκρο ενώ όπως φαίνεται η εκσκαφή από την πλευρά του βουνού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Τις παρατηρήσεις και το απόσπασμα δημοσίευσε ένας χρήστης στο Reddit και όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε έντονος σχολιασμός καθώς αν όντως αυτή η βάση είναι ήσσονος σημασίας, τότε λογικά κανείς δεν θα έκανε επενδύσεις.

 

Πατήστε τo σύμβολο του play κάτω αριστερά για να δείτε τις αλλαγές:

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr