ΗΠΑ: Φονική ενέδρα κατά δύο λευκών αστυνομικών στην Αϊόβα- Ο δράστης είχε διαφορές με την Αστυνομία

ΗΠΑ: Φονική ενέδρα κατά δύο λευκών αστυνομικών στην Αϊόβα- Ο δράστης είχε διαφορές με την Αστυνομία Facebook Twitter
0

Η αστυνομία στην Αϊόβα ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία δύο αστυνομικών, ενώ καθόντουσαν στα περιπολικά τους, σε δύο χωριστά κι απρόκλητα περιστατικά.


Ο Σκοτ Μάικλ Γκριν, ηλικίας 46 ετών, συνελήφθη λίγες ώρες αφότου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, δήλωσε ένας αστυνομικός στο Ερμπαντέιλ. Ο αρχιφύλακας του τμήματος του Ντε Μόιν εξήγησε ότι ο ύποπτος δεν πρόβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του σήμερα το πρωί τοπική ώρα στον Κομητεία του Ντάλας, δυτικά του Ντε Μόιν.

Αναφορικά με τα κίνητρα του φερόμενου δράστη, φαίνεται πως πρόσφατα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έπεσαν νεκροί από σφαίρες σε δύο χωριστές ενέδρες στην Αϊόβα κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν λευκοί, όπως και ο φερόμενος ως δράστης που βρίσκεται πλέον υπό κράτηση, διευκρίνισε η αστυνομία.  Επιπλέον δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο άλλο πρόσωπο ενεπλάκη στις επιθέσεις πέραν του υπόπτου που έχει συλληφθεί, επισήμανε ο υπαρχιφύλακας Πολ Πάριζεκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Σε ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που αναρτήθηκε στο YouTube τον περασμένο μήνα από έναν χρήστη που αποκαλείται Σκοτ Γκριν καταγράφεται o διαπληκτισμός του με αστυνομικούς έπειτα από ένα περιστατικό σε αθλητικό στάδιο όπου εκείνος φαίνεται πως κρατούσε τη Σημαία της Συνομοσπονδίας την ώρα της ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου. Ο ίδιος ακούγεται να υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση.


Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει εάν το βίντεο κατεγράφη από τον ύποπτο, το πρόσωπο του οποίου δεν αποκαλύπτεται στα πλάνα. Ακούγεται ωστόσο η φωνή ενός άνδρα να τσακώνεται με τους αστυνομικούς για το περιστατικό.


Επιπλέον σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο Γκριν είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία της παρεμπόδισης αστυνομικού έργου, καθώς αντιστάθηκε σε αστυνομικούς στο Ερμπαντέιλ που προσπάθησαν να του κάνουν συστάσεις για κατοχή όπλου την 10η Απριλίου του 2014. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε πρόστιμο.


Δύο ημέρες νωρίτερα η αστυνομία του Ερμπαντέιλ κλήθηκε να επέμβει σε καταγγελία για παρενόχληση στο κτιριακό συγκρότημα όπου ο Γκριν διέμενε. Ο καταγγέλλων είπε ότι εκείνος απείλησε να σκοτώσει έναν άλλο άνδρα κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής σε χώρο στάθμευσης. Κατηγορήθηκε με παρενόχληση.


Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή και ένας χρόνος υπό επιτήρηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM