Φωτογραφίες δείχνουν τους τζιχαντιστές να δραπετεύουν από την Ιεράπολη έχοντας αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

Φωτογραφίες δείχνουν τους τζιχαντιστές να δραπετεύουν από την Ιεράπολη έχοντας αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες Facebook Twitter
0

Οι αεροφωτογραφίες που δημοσιεύουν πολλά ξένα δίκτυα και μίντια όπως το BBC, δείχνουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, για να ξεφύγουν από την πόλη Ιεράπολη (Manbij) της βόρειας Συρίας.


Οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αναφέρουν πως οι εικόνες, που δείχνουν ένα κομβόι εκατοντάδων οχημάτων, ελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή.

Οι δυνάμεις της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, αναφέρεται πως δεν επιτέθηκαν καθώς υπήρχαν άμαχοι σε κάθε ένα από τα οχήματα και δεν ήθελαν απώλειες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, oι μαχητές πιστεύεται πως διέφυγαν ακόμη πιο βόρεια, προς τα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

 

Φωτογραφίες δείχνουν τους τζιχαντιστές να δραπετεύουν από την Ιεράπολη έχοντας αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες Facebook Twitter

Οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης μετά από επιχειρήσεις διάρκειας δέκα εβδομάδων, οι οποίες υποστηρίχθηκαν με τις αεροπορικές επιδρομές και το προσωπικό ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.


Καθώς γινόταν φανερό ότι η πόλη θα πέσει, 100 με 200 μαχητές του ISIS συγκέντρωσαν τα μέλη των οικογενειών τους, τους υποστηρικτές τους και τους ομήρους που είχαν, ανέφερε ένας συνταγματάρχης, εκπρόσωπος του συνασπισμού στη Βαγδάτη.

Οι άμαχοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν με τους μαχητές σε κάθε ένα από τα οχήματα της πομπής που κατευθύνθηκε βόρεια, ενώ παρακολουθούνταν από τις συμμαχικές δυνάμεις.


"Έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε όλους ως αμάχους. Δεν επιτεθήκαμε και απλά παρακολουθούσαμε." ανέφερε ο συνταγματάρχης Chris Garver.

Εκατοντάδες άμαχοι αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο, ενώ κάποιοι άλλοι διέφυγαν. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η συριακές δυνάμεις είχαν προσφέρει στους μαχητές του ΙΚ μια ασφαλή διέξοδο από την Ιεράπολη προκειμένου να αποφύγουν τις απώλειες, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Ο συνταγματάρχης πρόσθεσε πως οι τζιχαντιστές έριχναν συνεχώς τους πολίτες στη γραμμή του πυρός, με σκοπό να πυροβοληθούν και να χρησιμοποιήσουν την εξέλιξη αυτή ως προπαγάνδα.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ