Ένας πυροσβέστης νεκρός στην πυρκαγιά στο αεροσκάφος της Emirates στο Ντουμπάι

Ένας πυροσβέστης νεκρός στην πυρκαγιά στο αεροσκάφος της Emirates στο Ντουμπάι Facebook Twitter
0

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά που ξέσπασε μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ντουμπάι ενός αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Emirates που εκτελούσε πτήση από την Ινδία, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Σέιχ Άχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ σήμερα.

 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates οι αρχές ερευνούν το δυστύχημα, μετά το οποίο άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα. Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας.

 

Σύμφωνα με ινδικά μμε, εντοπίστηκε καπνός στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

 

Ακόμη, ο πρόεδρος της Emirates ανέφερε πως το Μπόινγκ, το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.

 

Οι αποπροσγειώσεις ξανάρχισαν το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πλέον πολυάσχολα του κόσμου, μετά από τέσσερις ώρες διακοπής τους εξαιτίας του δυστυχήματος, στο οποίο δεν βρήκε τον θάνατο κάποιος από τους 300 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ.

Το αεροσκάφος είχε 18μελές πλήρωμα και μετέφερε 282 επιβάτες—220 υπηκόους Ινδίας, 24 υπηκόους της Βρετανίας και 11 υπηκόους των ΗΑΕ.

 

Το δυστύχημα σημειώθηκε τέσσερις μήνες μετά τη συντριβή ενός Boeing 737-800 της flydubai, μιας άλλης εταιρείας των ΗΑΕ, η οποία στοίχισε τη ζωή 62 ανθρώπων στο Ροστόβ επί του Ντον, στη Ρωσία.

Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για το συμβάν αλλά οι εικόνες που μοιράστηκαν στα social media δείχνουν το αεροσκάφος να πραγματοποιεί προσγείωση με την κοιλιά, χωρίς το σύστημα προσγείωσης του να βρίσκεται σε πλήρη έκταση. Το αεροσκάφος χρησιμοποιεί τα πλευρά του για να σταματήσει. 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ