Γαλλία: Σε 4ήμερη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της «Air France» εν μέσω Euro

Γαλλία: Σε 4ήμερη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της «Air France» εν μέσω Euro Facebook Twitter
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
0

Οι πιλότοι της «Air France» ξεκίνησαν σήμερα την τετραήμερη απεργιακή κινητοποίησή τους, με αφορμή τις περικοπές στους μισθούς τους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της θα απεργήσει το 25% των πιλότων της. Ωστόσο το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.

«Άκουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Για αύριο, εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Air France που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ο Γκαζέ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι η τετραήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα.

Η απεργία προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα.

«Αντί να διαφωνούμε για τον αριθμό των πιλότων που απεργούν θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SNPL, Εμανουέλ Μιστραγί. Ωστόσο ο Γκαζέ, παρότι δήλωσε ότι η πόρτα του «είναι πάντα ανοιχτή», διευκρίνισε ότι «δεν θα διαπραγματευτεί ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM