FaZe Jarvis: O σταρ gamer του Fortnite που του απαγόρευσαν εφ' όρου ζωής να ξαναπαίξει το παιχνίδι

FaZe Jarvis: O σταρ gamer του Fortnite που του απαγόρευσαν εφ' όρου ζωής να ξαναπαίξει το παιχνίδι Facebook Twitter
1

Ο FaZe Jarvis, ένας πασίγνωστος ανήλικος παίκτης του Fortnite τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το αγαπημένο του παιχνίδι. 

Ο 17χρονος επαγγελματίας gamer εμφανίστηκε φανερά καταβεβλημένος στο Youtube και, με δάκρυα στα μάτια, ενημέρωσε τους 1,97 εκατομμύρια συνδρομητές του καναλιού του πως η Epic Games τον απέκλεισε εφ' όρου ζωής. Ο λόγος; Ο Jarvis πιάστηκε να χρησιμοποιεί "aimbots", ένα αθέμιτο, «χακερίστικο» κόλπο που του επέτρεπε να στοχεύει με ακρίβεια τους εχθρούς του στην εικονική, διαδικτυακή αρένα του Fortnite. 

Χωρίς να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί, ο Jarvis παραδέχθηκε ότι έκλεψε στο παιχνίδι, στο οποίο οι livestream επιδόσεις του έφεραν εκατομμύρια followers στο κανάλι του και αντίστοιχα αμέτρητες προβολές στα βίντεό του. Όταν όμως οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν την απάτη σε ένα από τα βίντεο, τον απέκλεισαν διά βίου από την πλατφόρμα και του ανακοίνωσαν πως είναι εξίσου ανεπιθύμητος σε όλα τα event της Epic Games ανά τον κόσμο για το αγαπημένο του παιχνίδι. 

FaZe Jarvis: O σταρ gamer του Fortnite που του απαγόρευσαν εφ' όρου ζωής να ξαναπαίξει το παιχνίδι Facebook Twitter

Στο τελευταίο βίντεο διάρκειας περίπου 7 λεπτών,  ο Jarvis ομολογεί πως δεν περίμενε τόσο σκληρή τιμωρία από τους διαχειριστές. «Το μόνο που σκεφτόμουν κάνοντας αυτά τα βίντεο, είναι πόσο διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα θα ήταν για εσάς, παιδιά. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα με απέκλειαν για πάντα από το Fortnite εξαιτίας αυτών των βίντεο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, ούτε είχα παίξει έτσι σε ανταγωνιστικό mode», ισχυρίστηκε ο 17χρονος. 

  

Δίνοντας συνέχεια μέσω Twitter, ο Jarvis δήλωσε στους φανς και στους αντιπάλους του πως αυτό δεν θα είναι το τέλος της επαγγελματικής πορείας του στα βιντεοπαιχνίδια. «Θα αναλάβω την ευθύνη για τις πράξεις μου και αντιλαμβάνομαι απολύτως γιατί συνέβη αυτό. Απλώς εύχομαι να γνώριζα πόσο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες - δεν θα το είχα ποτέ διανοηθεί να το κάνω. Αγαπώ όλους όσους εξακολουθούν να με στηρίζουν, αυτό δεν είναι το τέλος.

FaZe Jarvis: O σταρ gamer του Fortnite που του απαγόρευσαν εφ' όρου ζωής να ξαναπαίξει το παιχνίδι Facebook Twitter

Η Epic Games έχει αναβαθμίσει την πολιτική της στο επίπεδο μηδενικής ανοχής για όσους χρησιμοποιούν λογισμικό και αθέμιτα κόλπα στο Fortnite. Για τον λόγο αυτό άλλωστε εξαγόρασε τη φινλανδική εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας Kamu, για να προστατεύσει τους τίμιους παίκτες από τους χάκερς και τους κλέφτες. Παρά την απόφαση της Epic Games πάντως, αρκετοί διάσημοι gamers παίρνουν το μέρος του 17χρονου, διαδίδοντας το χάσταγκ #FreeJarvis (Ελευθερώστε τον Τζάρβις), με την ελπίδα η εταιρεία να αναθεωρήσει και να επιβάλλει κάποια πιο επιεική τιμωρία στον ανήλικο παίκτη. 

 
Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια