Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google και ξεπερνά τους 1.000 υπαλλήλους

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google και ξεπερνά τους 1.000 υπαλλήλους Facebook Twitter
0

Google εγκαινιάζει το Google Safety Engineering Center (GSEC) –Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google- στο Μόναχο της Γερμανίας, μια επένδυση μέσω της οποίας το συγκεκριμένο γραφείο θα ξεπεράσει για πρώτη φορά τους 1.000 υπαλλήλους.

Η Google αποφάσισε να διευρύνει τις λειτουργίες της και να διπλασιάσει τον αριθμό των μηχανικών της στο Μόναχο, σε περισσότερα από 200 άτομα μέχρι το τέλος του 2019, μετατρέποντας τη Γερμανία σε έναν παγκόσμιο
κόμβο για τις προσπάθειες που καταβάλλει ως εταιρία να διασφαλίζει το απόρρητο σε όλα τα προϊόντα της. Η ομάδα αυτή θα συνεργαστεί στενά με ειδικούς για την προστασία του απορρήτου από όλα τα γραφεία της Google στην Ευρώπη και παγκοσμίως, ενώ τα προϊόντα που θα κατασκευάζονται στο GSEC θα χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό στο Μόναχο έχει ανέλθει σε περισσότερα από 750 άτομα, που προέρχονται από περισσότερες από 60 χώρες. 

Πολλά από τα προϊόντα της Google που προστατεύουν το απόρρητο έχουν δημιουργηθεί στο Μόναχο, όπως το Google Account, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι για να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους, με τη χρήση εργαλείων όπως το Privacy Checkup. Η δυνατότητα αυτή ισχύει ήδη στο Search, ενώ επεκτείνεται στα Maps, Assistant και YouTube. Στο Μόναχο έχουν επίσης την έδρα τους ομάδες μηχανικών που έχουν ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά της Google για το απόρρητο και την ασφάλεια στον Chrome—όπως την ενισχυμένη διαχείριση κωδικών, καθώς και εργαλεία και βελτιώσεις για τον έλεγχο των cookies.

Δείτε φωτογραφίες από το νέο Google Safety Engineering Center (GSEC) –Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google- στο Μόναχο της Γερμανίας: 

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google και ξεπερνά τους 1.000 υπαλλήλους Facebook Twitter
Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google και ξεπερνά τους 1.000 υπαλλήλους Facebook Twitter
Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google και ξεπερνά τους 1.000 υπαλλήλους Facebook Twitter
Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google και ξεπερνά τους 1.000 υπαλλήλους Facebook Twitter

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε το Google Impact Challenge on Safety, ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιχορηγήσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων, κοινωνικών επιχειρήσεων με κερδοσκοπικό σκοπό και άλλων εξειδικευμένων οργανισμών, που εργάζονται ήδη σε ολόκληρη την Ευρώπη πάνω σε ένα εύρος θεμάτων ασφάλειας, από το πώς θα είναι οι νέοι άνθρωποι ασφαλείς στο διαδίκτυο έως το πώς θα αντιμετωπίζονται εγκλήματα μίσους στις τοπικές κοινότητες. Οι οργανισμοί αυτοί μπορεί είτε να εστιάζουν στην αντιμετώπιση του μίσους και του εξτρεμισμού στις κοινότητές τους είτε να βοηθούν τους νέους να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο. Δεν είναι απαραίτητο να εστιάζουν σε θέματα που ξεκινούν με το άνοιγμα του ηλεκτρονικού υπολογιστή και τελειώνουν με την απενεργοποίησή του, αλλά σε οτιδήποτε στο οποίο η τεχνολογία μπορεί να παίξει ακόμα κάποιο ρόλο.

Τώρα λοιπόν, η Google αποφάσισε να προσφέρει επιχορηγήσεις ύψους έως και €1.000.000 σε επιλεγμένους αιτούντες από ολόκληρη την Ευρώπη, εξετάζοντας τόσο τα online όσο και τα offline προγράμματα που υποβάλλουν. Ξεκινώντας τον Μάιο, θα διοργανώσει εκδηλώσεις και σεμινάρια σε χώρες της Ευρώπης για να συνεργαστεί με οργανισμούς και να βοηθήσει στην διαδικασία των αιτήσεων τους. Η υποβολή αιτήσεων έχει ανοίξει και οι αιτήσεις επιχορήγησης θα επανεξεταστούν από ένα συμβούλιο ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας και κορυφαίων ειδικών του αντικειμένου, όπως οι Helle Thorning Schmidt, διευθύνων σύμβουλος της Save the Children, Renske van der Veer, διευθυντής του Ολλανδικού Διεθνούς Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και Thomas Krüger, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Πολιτική Εκπαίδευση της Γερμανίας. 

Δηλώσεις του CEO της Google, Sundar Pichai:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM