Το μακρύτερο αεροσκάφος του κόσμου έλαβε έγκριση για πλήρη παραγωγή

Το μακρύτερο αεροσκάφος του κόσμου έλαβε έγκριση για πλήρη παραγωγή Facebook Twitter
0

Το μεγαλύτερο σε μήκος αεροσκάφος του κόσμου θα τεθεί σε πλήρη παραγωγή με το μοντέλο να ετοιμάζεται να δεχθεί τους πρώτους επιβάτες του.

Η παραγωγή του έρχεται αφότου το πρωτότυπο, μήκους 92 μέτρων Airlander 10 - ένα υβρίδιο αεροπλάνου και αερόπλοιου - αποσύρθηκε επισήμως μετά από επιτυχή τελική δοκιμή.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρία Hybrid Air Vehicles (HAV) του Bedford έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Το Airlander 10 βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα το 2016, όταν συνετρίβη το πρωτότυπο.

Τι αεροσκάφος κατέπεσε το Νοέμβριο εκείνου του έτους, λιγότερο από 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής πτήσης. Ωστόσο ακολούθησαν και άλλες δοκιμές.

Η εταιρεία έλαβε έγκριση σχεδιασμού από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (Easa) τον Οκτώβριο.

Ο Stephen McGlennan, διευθύνων σύμβουλος της HAV, δήλωσε ότι το 2018 ήταν πολύ καλό, με την υποστήριξη της Easa να είναι «τεράστιο θέμα».

«Το πρωτότυπο εξυπηρέτησε το σκοπό του ως το πρώτο υβριδικό αεροσκάφος πλήρους μεγέθους στον κόσμο, παρέχοντας τα δεδομένα που χρειαζόμασταν για να προχωρήσουμε από το πρωτότυπο στη παραγωγή», δήλωσε.

Τώρα ελπίζουμε ότι το ολοκληρωμένο εμπορικό μοντέλο θα πετάξει στον ουρανό με τους πρώτους επιβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM