Η Σοφία, ένα έξυπνο, αλλά και αμφιλεγόμενο, ανθρωποειδές ρομπότ που έχει αποκτήσει την ιθαγένεια στη Σαουδική Αραβία, μαθαίνει πλέον και να περπατά.

 

Και φυσικά αυτό συμβαίνει στο CES 2018, το ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας στο Λας Βέγκας.

 

Η Hanson Robotics, η εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και ίδρυσε ο David Hanson, ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Rainbow Robotics και την Drones and Autonomous Systems Lab που θα προσφέρει στη Σοφία ένα πλήρες ρομποτικό σώμα DRC-HUBO δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα να περπατήσει. 

 

H προηγούμενη όψη της Σοφίας που αποτελούνταν μόνο από κορμό
H προηγούμενη όψη της Σοφίας που αποτελούνταν μόνο από κορμό

 

«Η παροχή πιο ολοκληρωμένων και ισχυρών μελών στη Σοφίας αποτελεί βασικό κομμάτι της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να προμηθεύσουμε και τα άλλα ρομπότ Hanson με νοημοσύνη σε ανθρώπινο επίπεδο και ακόμη πιο πέρα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της Hanson Robotics, Δρ. Ben Goertzel.

 

«Το σώμα που θα μπορεί να της επιτρέψει να περπατήσει, ολοκληρώνει τη φυσική της μορφή, ώστε να έχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων εμπειριών που θα της βοηθήσουν να μάθει να ζει και να περπατά ανάμεσά μας».

 

Η Σοφία, μαζί με τα άλλα ρομπότ της εταιρίας, προσομοιώνουν περισσότερες από 60 διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου, παρακολουθούν και αναγνωρίζουν πρόσωπα και μπορούν να συμμετάσχουν σε φυσικές συνομιλίες.

 

Η μορφή της Σοφίας εμφανίζεται ακόμη πιο ανθρώπινη χάρη σε ένα υλικό που μιμείται το ανθρώπινο μυϊκό σύστημα και δέρμα και της επιτρέπει να φαίνεται πιο εκφραστική.