Στίβεν Χόκινγκ: H ανθρωπότητα έχει 100 χρόνια διορία για να βρει νέο πλανήτη

Στίβεν Χόκινγκ: H ανθρωπότητα έχει 100 χρόνια διορία για να βρει νέο πλανήτη Facebook Twitter
2

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ εκφράζει δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC, ο Χόκινγκ θα δοκιμάσει να αναπτύξει τη θεωρία του ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αποικίσει έναν άλλο πλανήτη για να μην καταδικαστεί σε αφανισμό τα επόμενα 100 χρόνια. Το ντοκιμαντέρ «Stephen Hawking: Expedition New Earth», θα κάνει πρεμιέρα αυτό το καλοκαίρι και θα παρουσιάσει πώς η φιλοδοξία και το όραμα του Χόκινγκ δεν είναι κάτι τόσο φανταστικό όσο ακούγεται, σύμφωνα με το BBC.

Για χρόνια, ο Χόκινγκ έχει προειδοποιήσει ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια σειρά απειλών που περιλαμβάνουν την κλιματική αλλαγή, την καταστροφή από πυρηνικό πόλεμο και τους γενετικά τροποποιημένους ιούς.

Ενώ τα πράγματα φαίνονται ζοφερά, υπάρχει κάποια ελπίδα, σύμφωνα με τον επιστήμονα: Οι άνθρωποι πρέπει να στρέψουν τα βλέμματά τους σε έναν άλλο πλανήτη ή να χαθούν στη Γη.

«Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας» είχε άλλωστε δηλώσει κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στη Βρετανική Ένωση Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η ομιλία του εκείνη προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση καθώς ο επιστήμονας υποστήριξε πως αν δεν γίνουν δραματικές αλλαγές στον πλανήτη, η ανθρωπότητα έχει εξασφαλισμένα το πολύ 1000 χρόνια ζωής στη Γη.

Το ντοκιμαντέρ του BBC παρουσιάζει ένα προσαρμοσμένο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον αποικισμό σε άλλο πλανήτη, τον οποίο πολλοί μπορεί να προλάβουν να δουν στη ζωή τους.

Διαβάστε το δοκίμιο του Xόκινγκ «Γιατί βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη στιγμή στην εξέλιξη της ανθρωπότητας»...>>>

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM