Μπορεί να κρύβονται πολλές εμπορικές σκοπιμότητες και ύποπτα κίνητρα πίσω από την κίνηση της Ιταλικής έκδοσης του περιοδικού Wired (που σημειωτέον ανήκει στον Εκδ. Οίκο Condè Nast) να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Παγκόσμιου Ιστού για το Νόμπελ Ειρήνης για το 2010, όμως κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για έλλειψη πρωτοτυπίας.

Μέχρι στιγμής, η κίνηση του Ιταλικού Wired χαίρει της πλήρους υποστήριξης τόσο του Αμερικανικού όσο και του Βρετανικού τίτλου, ενώ το πολύ καλογραμμένο manifesto της κίνησης αυτής, φαίνεται να συμπαρασύρει κατά κύματα υποστηρικτές. Τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και εταιρείες και οργανισμούς.

Έτσι μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν συνταχθεί υπερ της ανορθόδοξης αυτής υποψηφιότητας είναι η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης από το 2003, Ιρανή ακτιβίστρια Shirin Ebadi, ο σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani και αρκετοί ακαδημαϊκοί. Παράλληλα, είδαν "φως" και μπήκαν, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στο project - προφανώς για τους δικούς τους λόγους ο καθείς- και μεγάλες εταιρείες από τον κόσμο της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης. Κι όλα μπερδεύονται γλυκά...

Προς το παρόν, μένει να δούμε εάν η κίνηση αυτή θα συγκινήσει και τη Σουηδική Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών ώστε να δεχτεί αυτή την ασυνήθιστη πρόταση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr