Στίβος: Άνετη πρωτιά ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Ομάδων - Mε άλμα στα 8,38μ.

Στίβος: Άνετη πρωτιά ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,38μ. - Στο Ευρωπαϊκό Ομάδων Facebook Twitter
Ο πρωταθλητής Ευρώπης έκανε άλμα 8.38μ., πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Στην τέταρτη  θέση βρίσκεται η εθνική ομάδα στίβου, μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας των αγώνων, για την Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, που διεξάγεται στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Μετά από 21 αγωνίσματα (σε σύνολο 40), η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 154 βαθμούς, ενώ τις δύο πρώτες θέσεις, που οδηγούν σε άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, κατέχουν η Ολλανδία με 175β. και η Τσεχία με 160,5β. και τρίτη είναι η Λευκορωσία με 158β.

Τη μοναδική πρωτιά στην εθνική ομάδα στα σημερινά αγωνίσματα έδωσε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος φυσικά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσει στο μήκος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης έκανε 8.27μ. στο πρώτο άλμα και «καθάρισε» από νωρίς τον αγώνα, αλλά συνέχισε και, μετά από μία άκυρη προσπάθεια, ανέβηκε στα 8.38μ., πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ελένη Πόλακ, που ισοφάρισε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4,60μ. και πήρε τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ, χάνοντας μόνο από την πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο, την Ελβετίδα Αντζέλικα Μόζερ, που πέρασε τα 4,65μ. στην τελευταία της προσπάθεια (είχε δύο αποτυχημένες στα 4,60μ. και άφησε την τρίτη για ψηλότερα). Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν δοκίμασε πιο ψηλά, καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά και η δεύτερη θέση έδωσε στην χώρα μας 11 πολύτιμους βαθμούς. 

Με μόνο μία έγκυρη προσπάθεια στη σφυροβολία, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πήρε τη δεύτερη θέση με 73,46 μ., πίσω από τον Τούρκο Εσρέφ Απάκ, που έριξε 77,10μ.

Η Σπυριδούλα Καρύδη προκάλεσε μερικά... καρδιοχτύπια με τα δύο άκυρα άλματα στο τριπλούν, αλλά στο τρίτο έκανε 13,96μ. και στο τέταρτο ανέβηκε στα 14,13μ., για να καταλάβει την τρίτη θέση

Απρόσμενους βαθμούς χάρισε στην εθνική ομάδα η Δήμητρα Γναφάκη, η οποία συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ με 57.06 (είχε 58.17), τερμάτισε πρώτη στη θεωρητικά πιο αργή σειρά και πήρε την τρίτη θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη έγινε μάλιστα η τέταρτη ταχύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. 

Με όπλο την εμπειρία του, ο Κώστας Μπανιώτης πήρε την τρίτη θέση στο ύψος με 2,23μ., χάνοντας από μία προσπάθεια στα 2,09μ., 2,17μ., 2,20μ. και 2,25μ., οπότε και υποχρεώθηκε να σταματήσει στον αγώνα (στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων οι αθλητές των κάθετων αλμάτων αποκλείονται μετά από συνολικά τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ