Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου- «Πτήση» στα 8,55 μ., έκτος κορυφαίος άλτης όλων των εποχών

tentogloy Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με μία καταπληκτική «πτήση», που τον έκανε έναν από τους κορυφαίους άλτες του μήκους όλων των εποχών, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου. 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος «σφράγισε» το χρυσό μετάλλιο στη δεύτερη προσπάθειά του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ξεκίνησε σήμερα στο Βελιγράδι. Προσγειώθηκε στα 8,55 μέτρα, για να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει με 8,38 μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης, το 2019. 

Με αυτό το άλμα ο Τεντόγλου έγινε ο τρίτος καλύτερος Ευρωπαίος άλτης του μήκους όλων των εποχών, πίσω από τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ (8,71 μ.) και τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα (8,56 μ.). 

Παράλληλα, ο 24χρονος έγινε ο έκτος κορυφαίος αθλητής του μήκους στην ιστορία, έχοντας μπροστά του- εκτός από τους δύο Ευρωπαίους- τον Καρλ Λιούις (8,79 μ.), τον Ιβάν Πεντρόσο (8,62 μ.) και τον Μιγκέλ Πέιτ (8,59 μ.). 

Οι διαθέσεις του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους φάνηκαν από νωρίς. Στο πρώτο του άλμα, που ήταν άκυρο, προσγειώθηκε πάνω από τα 8,50 μέτρα. Στο δεύτερο «έγραψε» την επίδοση που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, φτάνοντας στα 8,55 μ.- που είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο- ενώ ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια. Προσγειώθηκε στα 8,26 μ. στην τέταρτη, δεν έκανε πέμπτο άλμα και στο έκτο έφτασε στα 8,51 μέτρα.  

Κανένας από τους αντιπάλους του στον τελικό δεν κατάφερε να τον απειλήσει. Ο Τομπάιας Μόντλερ με 8,38 μ. βελτίωσε το ρεκόρ Σουηδίας για να πάρει το αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Αμερικανός Μαρκίς Ντέντι ήταν τρίτος με άλμα στα 8,27 μέτρα. 

Στο Stark Arena του Βελιγραδίου ο Τεντόγλου είχε τη δική του κερκίδα. Η μητέρα του, η αδελφή του, ο παππούς του, αλλά και φίλοι του ταξίδεψαν από τα Γρεβενά για να τον υποστηρίξουν. Στα χέρια τους είχαν ελληνικές σημαίες, ενώ φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του πρωταθλητή και το μήνυμα «Grevena team». 

Πλέον, στα 24 του χρόνια, ο Μίλτος Τεντόγλου- που γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι- έχει στη «συλλογή» του από ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, ενώ έχει αναδειχθεί και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ