Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Εμμανουήλ Καραλή στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς στα 21 του χρόνια έφτασε ένα βήμα από το βάθρο και πήρε την τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στο Τόκιο. 

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 5,80 μέτρα ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, στον τελικό του επί κοντώ, στην πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς αγώνες.

 

Ο αγώνα του 21χρονου ήταν εντυπωσιακός, καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50 μ., 5,70 μ. και 5,80 μέτρα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να υπερβεί και τα 5,87 μ., αλλά δεν τα κατάφερε. 

 

 

Αμέσως μετά το τελευταίο άλμα του στον τελικό ο Καραλής- που τον προηγούμενο μήνα πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23- έστειλε ένα μήνυμα στους γονείς του. «Σας ευχαριστώ μαμά και μπαμπά», είχε γράψει μέσα από το χαρτί με το όνομά του, με το οποίο αγωνίστηκε και το έδειξε στην κάμερα. 

 

 

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε το απόλυτο φαβορί του αγωνίσματος, ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο Σουηδός παγκόσμιος ρεκόρντμαν πέρασε τα 6,02 μ. για να σφραγίσει τη νίκη του, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να ανέβει ο πήχης στα 6,19 μέτρα. Οι τρεις προσπάθειες που έκανε ήταν πολύ καλές, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βελτιώσει σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ. 

 

 

Ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσεν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, με 5,97 μ., ενώ τρίτος με άλμα στα 5,87 μ. ήταν ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ, ο νικητής στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το 2016. 

 

Ο άτυχος του τελικού ήταν ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν- δεύτερος το 2016 στο Ρίο και νικητής το 2012 στο Λονδίνο- τραυματίστηκε και παρότι προσπάθησε δεν μπόρεσε να προχωρήσει ψηλότερα από τα 5,70 μ., που του έδωσαν την όγδοη θέση.