Νόβακ Τζόκοβιτς: Παρών τελικά στους Ολυμπιακούς αγώνες- Διεκδικεί το Golden Slam

Νόβακ Τζόκοβιτς: Παρών τελικά στους Ολυμπιακούς αγώνες- Διεκδικεί το Golden Slam Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε μέσω των social media ότι θα αγωνιστεί τελικά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

«Έκλεισα την πτήση μου για το Τόκιο και με υπερηφάνεια θα είμαι μέλος της ομάδας της Σερβίας για τους Ολυμπιακούς», έγραψε στο Τwitter ο Σέρβος, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

Μαζί δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εύχεται στον Κοζίρο Ογουάκι για τα έκτα γενέθλιά του, εκφράζοντας την ελπίδα να τον δει από κοντά στο Τόκιο. Πρόκειται για έναν πιτσιρικά στον οποίο έχει δώσει στο παρελθόν συμβουλές για το τένις, όταν τον είδε να παίζει, μέσω αναρτήσεων στο Instagram. 

Η απόφαση του 34χρονου να αγωνιστεί τελικά στο Τόκιο σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος άνδρας που κάνει το λεγόμενο Golden Slam.  

Έχοντας θριαμβεύσει ήδη φέτος στο Αυστραλιανό Όπεν, το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, για να γράψει ιστορία θα πρέπει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Τόκιο, αλλά να κερδίσει και το Αμερικανικό Όπεν στη συνέχεια. 

Μόνο μία φορά έχει πετύχει κάποιος στο τένις το Golden Slam, δηλαδή την κατάκτηση των τεσσάρων Γκραν Σλαμ και του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου σε μία χρονιά. Ήταν η Στέφι Γκραφ, το 1988. 

Μετά τον θρίαμβό του στο Γουίμπλεντον πριν από λίγες ημέρες, ο Τζόκοβιτς είχε δηλώσει ότι είναι στο «50-50» για το αν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, επικαλούμενος την απουσία θεατών αλλά και τους αυστηρούς περιορισμούς λόγω κορωνοϊού. 

Στο Τόκιο ο Σέρβος δεν θα βρει τον Ρότζερ Φέντερερ ούτε τον Ραφαέλ Ναδάλ, που επέλεξαν να απέχουν από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ούτε ο Ντομινίκ Τιέμ- Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης- θα είναι ανάμεσα στους αντιπάλους του. 

Αλλά και τενίστριες της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης αποφάσισαν να μην πάνε στο Τόκιο. Ανάμεσά τους η Σερένα Γουίλιαμς, η Σοφία Κένιν, η Μπιάνκα Αντρέσκου και η Σιμόνα Χάλεπ. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ