Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Αμερικανίδα μπήκε στην ομάδα χάρη σε φίλη της- Χάρισε μία δική της θέση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Αμερικανίδα μπήκε στην ομάδα χάρη σε φίλη της- Χάρισε μία δική της θέση Facebook Twitter
Η Έριν Τζάκσον (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Έριν Τζάκσον είδε να «γκρεμίζεται» το όνειρό της για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, αλλά μια φίλη και συναθλήτριά της με την ανιδιοτελή κίνησή της της χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο. 

Η Αμερικανίδα αθλήτρια του πατινάζ ταχύτητας είναι το Νο1 στον κόσμο στο αγώνισμα των 500 μέτρων. Όμως στα τράιλς που έγιναν στο Μιλγουόκι- για την επιλογή της ομάδας που θα πάει στο Πεκίνο- η Τζάκσον γλίστρησε με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτη. Έτσι, βρέθηκε εκτός των δύο πρώτων θέσεων που θα την έστελναν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. 

Μία φίλη και συναθλήτριά της, η Μπρίτανι Μπόου, έκανε τότε μια σπάνια κίνηση. Η ίδια ήταν νικήτρια στα αγωνίσματα των 500 μ., 1.000 μ. Και 1.500 μ. Στα τράιαλς. Όμως, αποφάσισε να παραιτηθεί από την πρόκριση στη μικρότερη απόσταση, χαρίζοντας έτσι τη θέση της στην Τζάκσον. 

«Πριν φύγουμε το βράδυ της Παρασκευής, πήρα μια αγκαλιά την Έριν και της είπα ότι μπορούσε να πάρει τη θέση μου, γιατί την κέρδισε. Στην καρδιά μου δεν υπήρχε αμφιβολία ότι έπρεπε να κάνω ό,τι χρειαζόταν για να αγωνιστεί η Έριν στους Ολυμπιακούς», δήλωσε η Μπόου. Λίγο αργότερα, αποφάσισε να το κάνει επίσημο, όταν ενημερώθηκε από την ομοσπονδία να επιστρέψει στο παγοδρόμιο, για την επίσημη ανακοίνωση της Ολυμπιακής ομάδας. «Έπρεπε να το κάνω επίσημο, γιατί δεν θα ήταν στιγμή γιορτής χωρίς την Έριν εκεί», εξήγησε. 

Η Τζάκσον ήταν 10 ετών όταν γνώρισε την Μπόου, που είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερή της. «Μεγαλώσαμε μαζί. Την ξέρω όλη μου τη ζωή. Είναι απίστευτο ότι έκανε κάτι τέτοιο για μένα, εκπληκτικό. Είμαι πραγματικά ευγνώμων, είναι τόσο φανταστικός άνθρωπος», δήλωσε η Τζάκσον. «Πάντα ήξερα τι απίστευτος άνθρωπος είναι. Ήταν πάντα στο πλευρό μου, είναι μια φανταστική φιλία», συμπλήρωσε. 

Η φίλη της επέμεινε ότι η Τζάκσον άξιζε την πρόκριση. «Η Έριν κέρδισε το δικαίωμα να είναι στην ομάδα στα 500 μέτρα. Είναι το Νο1 στον κόσμο. Κανένας δεν αξίζει περισσότερο από εκείνη να έχει μια ευκαιρία να κερδίσει ένα μετάλλιο», τόνισε η Μπόου. «Αυτό είναι το πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων και του να είσαι καλός συναθλητής. Η Έριν έχει ελπίδες να φέρει πίσω ένα μετάλλιο, ελπίζω το χρυσό. Είναι τιμή μου που της δίνω αυτή την ευκαιρία. Την κέρδισε και την αξίζει», συμπλήρωσε. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM