Μία χειρονομία της Σέρβας αθλήτριας Sanja Djurdjevicα κατά τη διάρκεια διεθνούς τουρνουά βόλεϊ στην Ιταλία μεταξύ Σερβίας- Ταϊλάνδης προκάλεσε την αποβολή της από τους αγώνες.

 

Η κίνηση της αθλήτριας να κάνει τα μάτια της σχιστά την ώρα του παιχνιδιού θεωρήθηκε ρατσιστική με στόχο να χλευάσει τους Ασιάτες.

 

 

H αθλήτρια παραβίασε τους πειθαρχικούς κανόνες του αθλήματος την 1η Ιουνίου στη διάρκεια των αγώνων στην Ιταλία, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Υποεπιτροπή Πειθαρχική Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «FIVB». Εκτός από την αποβολή της σε δύο αγώνες, ο ανεξάρτητος φορέας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στους διαγωνισμούς της FIVB, επέβαλε πρόστιμο στην Ομοσπονδία Βόλει της Σερβίας, ύψους 22.000 δολαρίων.

 

Η ίδια δήλωσε λίγο αργότερα: «Αναγνωρίζω το λάθος μου και αμέσως μετά τον αγώνα ζήτησα συγγνώμη από ολόκληρη την ομάδα της Ταϊλάνδης... Ήθελα μόνο να απευθύνω στους συμπαίκτες μου το μήνυμα: "Τώρα, θα αρχίσουμε να παίζουμε άμυνα σαν κι αυτούς", δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr