Απεργία την Πρωτομαγιά

Αθλήτρια του βόλεϊ έκανε χειρονομία με «σχιστά μάτια» και την απέβαλαν από τον αγώνα - Βίντεο

Αθλήτρια του βόλεϊ έκανε χειρονομία με «σχιστά μάτια» και την απέβαλαν από τον αγώνα - Βίντεο Facebook Twitter
0

Μία χειρονομία της Σέρβας αθλήτριας Sanja Djurdjevicα κατά τη διάρκεια διεθνούς τουρνουά βόλεϊ στην Ιταλία μεταξύ Σερβίας- Ταϊλάνδης προκάλεσε την αποβολή της από τους αγώνες.

Η κίνηση της αθλήτριας να κάνει τα μάτια της σχιστά την ώρα του παιχνιδιού θεωρήθηκε ρατσιστική με στόχο να χλευάσει τους Ασιάτες.

H αθλήτρια παραβίασε τους πειθαρχικούς κανόνες του αθλήματος την 1η Ιουνίου στη διάρκεια των αγώνων στην Ιταλία, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Υποεπιτροπή Πειθαρχική Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «FIVB». Εκτός από την αποβολή της σε δύο αγώνες, ο ανεξάρτητος φορέας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στους διαγωνισμούς της FIVB, επέβαλε πρόστιμο στην Ομοσπονδία Βόλει της Σερβίας, ύψους 22.000 δολαρίων.

Η ίδια δήλωσε λίγο αργότερα: «Αναγνωρίζω το λάθος μου και αμέσως μετά τον αγώνα ζήτησα συγγνώμη από ολόκληρη την ομάδα της Ταϊλάνδης... Ήθελα μόνο να απευθύνω στους συμπαίκτες μου το μήνυμα: "Τώρα, θα αρχίσουμε να παίζουμε άμυνα σαν κι αυτούς", δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν».

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ