Ελβετία: Ο Ρότζερ Φέντερερ «ανέβηκε» σε νόμισμα των 20 ελβετικών φράγκων

Ελβετία: Ο Ρότζερ Φέντερερ «ανέβηκε» σε νόμισμα των 20 ελβετικών φράγκων Facebook Twitter
0

Οι φανατικοί του Ρότζερ Φέντερερ μπορούν πλέον να έχουν την εικόνα του «στο τσεπάκι τους», αφού το ελβετικό νομισματοκοπείο δημιούργησε προς τιμήν του τενίστα νόμισμα των 20 ελβετικών φράγκων.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελβετία κοσμεί κάποιο νόμισμα με πρόσωπο που βρίσκεται εν ζωή. Έχοντας κερδίσει 103 τίτλους στην καριέρα του, 20 Grand Slam και 28 ATP Masters 1000, ο Φέντερερ είναι πιθανότατα ο πιο διάσημος Ελβετός της σύγχρονης ιστορίας. Για 310 εβδομάδες ήταν το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

«Σας ευχαριστώ Ελβετία και Νομισματοκοπείο για αυτή την απίστευτη τιμή και το προνόμιο», έγραψε στο Τwitter ο τενίστας. 

Ο 38χρονος έκανε ρεκόρ φέτος, αφού τελείωσε τρίτος την σεζόν 2019, μένοντας στην κορυφαία τριάδα του κόσμου για 15η χρονιά.  Το 2020 το πρόσωπο του Φέντερερ θα ανέβει σε ακόμα περισσότερα νομίσματα αφού το νομισματοκοπείο ετοιμάζει και ένα χρυσό νόμισμα 50 ελβετικών φράγκων με διαφορετικό σχεδιασμός.

Η προπώληση των 55.000 νομισμάτων των 20 φράγκων με το πρόσωπο του Ρότζερ Φέντερερ ξεκίνησε χθες, μέσω της ιστοσελίδας του νομισματοκοπείου.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM