Οι Τούρκοι διεθνείς χαιρέτησαν πάλι στρατιωτικά - Η Ιταλία ζητά από την UEFA να μην γίνει ο τελικός UCL στην Κωνσταντινούπολη

Οι Τούρκοι διεθνείς χαιρέτησαν πάλι στρατιωτικά - Η Ιταλία ζητά από την UEFA να μην γίνει ο τελικός UCL στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
4

Την περασμένη εβδομάδα η κίνηση των Τούρκων διεθνών να χαιρετήσουν στρατιωτικά μετά την νίκη τους με 1-0 επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2020, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία φιλάθλων, ποδοσφαιριστών και παραγόντων, τάχθηκε κατά την συγκεκριμένης επιλογής, η οποία εμπεριέχει σαφές μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στους Τούρκους στρατιώτες που έχουν εισβάλει στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο, Κούρδοι.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις αυτές άφησαν αδιάφορους τους Τούρκους διεθνείς, οι οποίοι αμέσως μετά την ισοφάριση σε 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γαλλία για την ίδια διοργάνωση, επανέλαβαν παρόμοια συμπεριφορά αν και οι κανονισμοί απαγορεύουν οποιαδήποτε αναφορά σε πολιτική ή θρησκεία.

H Ιταλία ζητά να μην γίνει η διοργάνωση του τελικού UCL στην Τουρκία

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ρωτώντας του «εάν είναι πρόσφορο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 20 Μαΐου 2020», έπειτα «από τις σοβαρότατες βιαιοπραγίες κατά του αμάχου κουρδικού πληθυσμού και την επέμβαση της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας».


Χθες, η UEFA διά στόματος του αντιπροέδρου της Μικέλε Ούβα σε συνέντευξή του στο 'Radio Anch'io Sport' του κρατικού ραδιοφωνικού δικτύου RadioUno είχε δηλώσει «πως όλα εξετάζονται και συζητιούνται εντός της εκτελεστικής επιτροπής και η αφαίρεση ενός τελικού συνιστά μία σοβαρή πράξη και δεν πιστεύω πως σήμερα είμαστε σε θέση να μιλάμε και να συζητάμε κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Τσέφεριν θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά μοιάζει πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο».

Αθλητισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εντάξει, αυτό το πράγμα είναι σκάνδαλο. Δε ξέρω ειλικρινά τι συμβαίνει με την Τουρκία κι έχει τόση εξουσία πάνω σε όλους ώστε να κάνει ό,τι θέλει κυριολεκτικά και κανείς να μην της κάνει τίποτα. Να υποθέσω πως αν μια δική μας ομάδα είχε κρατήσει πανό που να έγραφε "η Μακεδονία είναι ελληνική" παραδόξως θα είχαμε αποκλειστεί και δε θα ήταν πρόωρο να μιλήσουν οι υπεύθυνοι για κυρώσεις.
Ναι αλλα οι κεφτεδες ειναι Τουρκικοι και μοιραζομαστε "πολυ" πολιτισμο μαζι τους - ιμπεριαλιστικη γενοκτονικη γραφει το πιστοποιητικο μετασχηματισμου της Οθωμανικης αυτοκρατοριας απο την σκοταδιστικη αυτοκρατορια του 20 αι σε μια οιονει φασιζουσα κρατικη υποσταση μετα.
Ή απλά τους έχει πιάσει όλους ένα εθνικό παραλήρημα. Επί Ερντογάν οι Τούρκοι έχουν φανατιστεί πιο πολύ απ ότι πριν κιόλας. Δεν βάζουν μυαλό αυτοί ρε. Τα ίδια έκανε και Τούρκος παίκτης σε γνωστή γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου. Τον πετάξαν έξω σήμερα, κατόπιν απαίτησης και των φιλάθλων μεταξύ άλλων.