Champions League: Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή για τη Γιουνάιτεντ στο Παρίσι

Champions League: Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή για τη Γιουνάιτεντ στο Παρίσι Facebook Twitter
EPA
0

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές-προκρίσεις στην ιστορία του Champions League πέτυχε, απόψε στο Παρίσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το 2-0 των Γάλλων στο «Ολντ Τράφορντ» πριν από λίγες ημέρες αποδείχθηκε λίγο για την πρωτοπόρο της Ligue 1 και οι «μπέμπηδες» κατάφεραν να το ανατρέψουν. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επικράτησε μετά από ένα ματς «θρίλερ» με 1-3 στο «Παρκ ντε Πρενς» και προκρίθηκε πανηγυρικά στη φάση των «8».

Όπως και πριν από δύο χρόνια μετά το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, έτσι κι απόψε η Παρί δεν άντεξε την «αβάσταχτη ελαφρότητα» μίας φαινομενικά εύκολης πρόκρισης, μετά το 2-0 στην Αγγλία.

Η Γιουνάιτεντ πήγε στο Παρίσι με χαμηλούς τόνους, έπαιξε πολύ έξυπνα και, από τη στιγμή που προηγήθηκε πάρα πολύ γρήγορα με τον Λουκάκου (2΄), είχε όλο τον χρόνο μπροστά της για να κυνηγήσει το «θαύμα».

«Θαύμα» που προς στιγμήν έδειξε ότι ήταν ανέφικτο, μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων με τον Μπερνάτ (12΄), αλλά και πάλι ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπουφόν στο 30΄ κι έβαλε ξανά μπροστά τους «κόκκινους διαβόλους» (2-1).

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ έπαιξε πολύ ψύχραιμα. Έψαχνε για το γκολ της πρόκρισης με μεγάλη υπομονή, στάθηκε τυχερή στο 84΄ με την διπλή ευκαιρία της Παρί - αρχικά με τον Μπαπέ και στη συνέχεια με το δοκάρι του Μπερνάτ - και στις καθυστερήσεις έφτασε στο 3-1, έστω κι αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το VAR.

Ενώ ετοιμάζονταν να εκτελέσουν κόρνερ στο 90, ο Σκόμινα γύρισε πίσω τη φάση καθώς υπήρξε υποψία πέναλτι στο σουτ του Νταλότ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κιμπεμπέ, πριν καταλήξει κόρνερ.

Ο Σλοβένος ρέφερι αφού εξέτασε προσεκτικά τη φάση - έστω και αν ο παίκτης της Παρί είχε γυρισμένη την πλάτη - υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, απ΄ όπου ο Ράσφορντ «εκτέλεσε» τον Μπουφόν για το τελικό 3-1.

Απόψε ήταν η δεύτερη φορά που ο Ρομέλου Λουκάκου πέτυχε δύο γκολ σε ματς του Champions League.

Έκανε το ίδιο και στο ματς των ομίλων της περασμένης σεζόν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν επικρατήσει με 4-1. Επίσης, με το σημερινό ο Βέλγος στράικερ συμπλήρωσε τρία σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις που «παραβιάζει» δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Μπερνάτ έχει να σκοράρει περίπου δύο χρόνια σε αγώνα πρωταθλήματος αλλά «φύλαγε» το καλύτερο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Με το αποψινό, μάλιστα, έφτασε τα τρία γκολ μέσα στη σεζόν (τα άλλα δύο στην φάση των ομίλων), ενώ είχε και δοκάρι στο 84'.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ