Ο Φέντερερ «αδειάζει» τη Σερένα Γουίλαμς:«Το παρατράβηξε»

Ο Φέντερερ «αδειάζει» τη Σερένα Γουίλαμς:«Το παρατράβηξε» Facebook Twitter
0

«Το παρατράβηξε», δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ για την τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς και το ξέσπασμά της εναντίον του διαιτητή κατά τον τελικό του Σεπτεμβρίου του US Open.

Στον τελικό, η Γουίλιαμς ηττήθηκε με 0-2 σετ από την Ναόμι Οσάκα.  Η Γουίλιαμς δέχτηκε ποινές για παράβαση των κανονισμών από κοινού με τον προπονητή της και για το σπάσιμο της ρακέτας της. Ακολούθησε «θερμό επεισόδιο» με τον διαιτητή Κάρλος Ράμος τον οποίο αποκάλεσε ψεύτη και κλέφτη, ενώ παράλληλα απαιτούσε να της ζητήσει συγγνώμη. 

Ο Φέντερερ υποστήριξε πως η Γουίλιαμς θα έπρεπε να το είχε χειριστεί διαφορετικά. «Αισθάνομαι πως η Σερένα έπρεπε να είχε υποχωρήσει», δήλωσε στους Sunday Times. 

Ο Φέντερερ «αδειάζει» τη Σερένα Γουίλαμς:«Το παρατράβηξε» Facebook Twitter

«Το έκανε, αλλά το παρατράβηξε. Έπρεπε να υποχωρήσει νωρίτερα», δήλωσε υποστηρίζοντας ωστόσο πως η συμπεριφορά της Γουίλιαμς ήταν τρόπον τινά δικαιολογημένη». 

«Ο διαιτητής ίσως δεν έπρεπε να την είχε οδηγήσει σε αυτό το σημείο. Είναι ατυχές, αλλά μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.»

Στις 9 Σεπτεμβρίου η Γουίλιαμς δέχθηκε την πρώτη ποινή από τον διαιτητή με το επεισόδιο που ακολούθησε να γίνεται διεθνές θέμα

Η Γουίλιαμς μετά το τέλος του αγώνα αποκάλεσε τον διαιτητή «ψεύτη» και «κλέφτη».

Αργότερα δήλωσε πως η τιμωρία της ήταν «σεξιστική».

Παράλληλα η Σερένα Ουίλιαμς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 17.000 δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας τένις των ΗΠΑ. 

Στη συνέντευξη στους Sunday Times ο Ρότζερ Φέντερερ κλήθηκε να σχολιάσει και το ζήτημα της ενδυμασίας των αθλητριών. 

Ο Φέντερερ «αδειάζει» τη Σερένα Γουίλαμς:«Το παρατράβηξε» Facebook Twitter

Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε πως απαγορεύεται στην Γουίλιαμς να φοράει το catsuit, το μαύρο ολόσωμο κολάν, που φορούσε στο τουρνουά τον Μάιο και κατά δήλωσή της την έκανε να αισθάνεται υπερηρωίδα. 

Την ίδια ώρα, στο US Open η Γαλλίδα Alize Cornet δέχθηκε και ποινή και για το γεγονός πως άλλαξε την μπλούζα της στο γήπεδο. 

«Ποιο ήταν το πρόβλημα με την αλλαγή της μπλούζας ή τη μαύρη ολόσωμη φόρμα;» δήλωσε ο Φέντερερ. «Η Σερένα έχει φορέσει πιο τρελά πράγματα στο παρελθόν όπως και διάφοροι άλλοι. Για εμένα δεν είχε κανένα νόημα. Τάσσομαι πλήρως υπέρ των γυναικών».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ