Τσιτσιπάς: Η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου- Ναδάλ: Μπράβο για όλα, θα έχεις ένα υπέροχο μέλλον

Τσιτσιπάς: Η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου- Ναδάλ: Μπράβο για όλα, θα έχεις ένα υπέροχο μέλλον Facebook Twitter
0

Ο Ράφα Ναδάλ κατάφερε να κερδίσει στο Τορόντο, επικρατώντας στον τελικό του Στέφανου Τσιτσιπά, το τουρνουά Masters 1000 Νο 33 στην καριέρα του και πανηγύρισε συνολικά τον 80ο τίτλο του.

«Συγχαρητήρια στον Στέφανο για μια απίθανη εβδομάδα και χρόνια πολλά! Μπράβο για όλα, συνέχισε να δουλεύεις και νομίζω θα έχεις ένα υπέροχο μέλλον, έχεις πίσω σου ένα σπουδαίο τιμ και σου εύχομαι τα καλύτερα», δήλωσε ο Ισπανός τενίστας, μιλώντας για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε από τον Ράφα Ναδάλ, Νο 1 στον κόσμο, με 6-2 7-6 (4) τον πρώτο τελικό Masters 1000 της καριέρας του, έχοντας ήδη γράψει ιστορία από τα ημιτελικά.

«Η υπομονή του Ράφα είναι απίστευτη», είπε μετά τον τελικό στο Τορόντο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Ποτέ δεν σπάει, σε παγιδεύει σαν μπουλντόγκ και πάντα σε περιορίζει στο γήπεδο, αυτό που έχει καταφέρει ως παίκτης είναι εξαιρετικό, έτσι αισθάνεσαι όταν παίζεις εναντίον του. Με περισσότερη δουλειά ελπίζω να φτάσω μία μέρα στο επίπεδό του», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Αυτή ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου. Δε με έχουν υποδεχτεί ποτέ ξανά έτσι στη ζωή μου. Σας ευχαριστώ πολύ. Αυτό το τέλος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω στον τελικό ενός masters. Ευχαριστώ τους πάντες σε αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Ράφα. Ευχαριστώ τον διευθυντή του τουρνουά και όλη την ομάδα. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου και την ακαδημία Μουράτογλου. Δεν ξέρω ποιον άλλο πρέπει να ευχαριστήσω. Είναι έντονα τα συναισθήματα. Σε δύο χρόνια θα είμαι πάλι στο Τορόντο».

Μετά την εκπληκτική του διαδρομή στο Rogers Cup μέχρι τον τελικό στο Τορόντο, ο Στέφανος Τστιτσιπάς, έκανε άλμα 12 θέσεων και βρέθηκε 15ος στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής του τένις, συγκεντρώνει 2.089 βαθμούς, στην κατάταξη που στην κορυφή της στέκεται βρίσκεται πάντα ο Ράφα Ναδάλ με 10.220 βαθμούς.

Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης

1. Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία) 10.220 βαθμοί

2. Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 6.480

3. Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5.410

4. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 4.845

5. Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία) 4.700

6. Κέβιν Άντερσον (Νότια Αφρική) 4.535

7. Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 4.085

8. Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) 3.665

9. Τζον Ίσνερ (ΗΠΑ) 3.570

10. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 3.455

...

15. Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 2.089

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM