Χρήστος Σπίρτζης: Τα «μολυσμένα μηνύματα» που έστειλε στο κινητό του το Predator

Χρήστος Σπίρτζης: Τα μηνύματα που έστειλε στο κινητό του το Predator Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

O πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε την παρακολούθησή του με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator από το 2021, δείχνοντας έξω από τον Άρειο Πάγο μηνύματα της «παγίδευσης».

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Σπίρτζης περιέγραψε αναλυτικά ότι έλαβε «δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα, λινκς, για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator». Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε, έλαβε μήνυμα με την ακόλουθη φράση: «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο». Ακολουθούσε λινκ από το blogspot_edolio5.com.

Χρήστος Σπίρτζης: Τα μηνύματα που έστειλε στο κινητό του το Predator Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.

Eν συνεχεία, ο κ. Σπίρτζης έλαβε και άλλο SMS με τη φράση «Χρήστο, με το σημερινό θα τα χάσουν σίγουρα». Ακολουθούσε το λινκ efsyn.news, ιστοσελίδα η οποία δεν υφίσταται. 

Χρήστος Σπίρτζης: Τα μηνύματα που έστειλε στο κινητό του το Predator Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.

«Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση, με τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τα θέματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», τόνισε σε δηλώσεις του και παρέπεμψε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος στις 13 Νοεμβρίου με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί» με βάση δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που, όπως ανέφερε, «αποκάλυπτε» τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, και ανήλικων προσφύγων.

Δύο μέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021, όπως είπε, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ και εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση με τίτλο και πάλι «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί» και με βάση δεύτερο δημοσίευμα της ΕφΣυν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σπίρτζης, κατήγγειλε πως την ίδια ημέρα έλαβε στο κινητό του «μήνυμα παγίδευσης με το λογισμικό predator» με «μολυσμένο» λινκ, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβε το δεύτερο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού του τηλεφώνου.

«Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους, με ποιους πολίτες μιλάω και προφανώς τις συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις μέρες», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας, δε, πως το δεύτερο μήνυμα που έλαβε ήταν το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που δείχνει, όπως υποστήριξε, ότι «δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης».

«Το σκάνδαλο πλέον λαμβάνει κολοσσιαίες διαστάσεις καθώς οι παρακρατικοί μηχανισμοί του κ. Μητσοτάκη, με τη μόλυνση του κινητού του κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συνομιλούσε μαζί του για μία σειρά από κρίσιμα θέματα, αφού είναι αρμόδιος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΥΠ, την Πολιτική Προστασία και όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, εμμέσως παρακολουθούσαν και πολλούς τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνομιλούσαν καθημερινά με τον κ. Σπίρτζη», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται η ΕΡΤ. 

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή. Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει».

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει πως: «Η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως, έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την ΕΕ για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών».

«Σημαντική διευκρίνιση: η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM