Κανονικά θα συνεχιστούν οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με πρότερες πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ.

 

Λίγες ώρες πριν και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, οι συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πάγωναν μέχρι νεοτέρας.


Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι το προσωρινό πάγωμα των ΜΟΕ, ερχόταν ως απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις τουρκικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών που περιελάμβαναν και την υπογραφή συμφώνου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.


Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

 

Νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που μίλησαν στο LiFO.gr, ο πρωθυπουργός είπε μιλώντας σε συνεργάτες του: «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

 

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση.