Βρούτσης: Η επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους θα γίνει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών

Βρούτσης: Η επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους θα γίνει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις για την επιστροφή χρημάτων σε όσους συνταξιούχους το δικαιούνται, έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Η επιστροφή θα γίνει «μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». «Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου. Μετά την απόφαση που θα σεβαστούμε, θα τοποθετηθούμε πάντως στις ράγες της με τις δικές μας διαρθρωτικές αλλαγές πάνω στο νόμο» είπε ο κ. Βρούτσης εκφράζοντας την ελπίδα να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα το ελληνικό δημόσιο από τις σχετικές αποφάσεις. 

Κάνοντας λόγο για προβλήματα που «κληροδότησε» η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση των παχυλών συντάξεων καθώς και στις 65.000 συντάξεις χηρείας που δεν είχαν λάβει τις προβλεπόμενες αυξήσεις. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως ειδικά για τις συντάξεις χηρείας, θα δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση όσων εκκρεμούν. 

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος, από πρώτη Ιανουαρίου έπαιρναν συντάξεις στα "τυφλά" χωρίς να συνοδεύονται από εκκαθαριστικό», είπε χαρακτηριστικά. «Ήρθε ο Συνήγορος του Πολίτη με απόφαση απαίτησε να εκδοθούν, τον αγνόησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ερχόμαστε εμείς δεσμευμένοι με την προεκλογική τοποθέτηση και σήμερα στη γραμμή της διαφάνειας λέμε ότι θα εκδοθούν αυτό τον μήνα».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, οι αρμόδιοι του υπουργείου διαπίστωσαν ότι 222.983 περιπτώσεις συντάξεων δεν έχουν επανυπολογιστεί, χαρακτηρίζοντας «άθλο» την έκδοση περίπου 1,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών που δεν είχαν εκδοθεί, μέσα στον μήνα.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι κυβέρνηση της ΝΔ είναι «ενάντια στην ασυδοσία εργοδοτών που χρησιμοποιούν τη μερική απασχόληση ως πρόσχημα για πλήρη απασχόληση» και δεσμεύθηκε ότι «όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε περιβάλλον μερικής απασχόλησης θα έχουν αυξημένη μισθοδοτική αντιμετώπιση για όσες ώρες εργάζονται επιπλέον».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM